khusyty-shturmuvaly-ofis-oon-u-yemeni-63-spivrobitnyka-humorhanizatsii-pid-yikh-kontrolem--2

Хусити штурмували офіс ООН у Ємені, 63 співробітника гуморганізацій під їх контролем

 • 15216 переглядiв

Шиїтські повстанці-хусити атакували офіс ООН у столиці Ємену Сані, взявши під контроль 63 співробітників гуманітарних організацій. Інциденти сталися 6-7 серпня, але спочатку замовчувалися.

Шиїтські повстанці-хусити в Ємені штурмували офіс Організації Об'єднаних Націй на початку серпня. Ці інциденти замовчувалися, але тепер до представників формування хуситів звернувся Верховний комісар ООН.

Пише УНН із посиланням на Spiegel.

Єменські хусити штурмували офіс ООН у столиці країни Сані. За даними офісу ООН з прав людини у Женеві, ополченці взяли під контроль 13 співробітників ООН та понад 50 співробітників гуманітарних організацій, а також одного співробітника посольства. Деякі також були вивезені зі своїх будинків, розташованих далеко від офісу.

Інциденти трапилися 6 та 7 серпня. Речниця ООН заявила, що спочатку ситуацію замовчували в надії на швидке вирішення ситуації. Наразі Верховний комісар ООН звернувся до формування хуситів. Військово-політичний рух Хуті, який є союзником Ірану, спочатку відмовився від коментарів, зазначає Spiegel.

Довідково

Рух хуситів контролює столицю та значну частину півночі Ємену.

Спустошливий конфлікт між урядом, ополченням Хуті та їх союзниками вирує в Ємені з кінця 2014 року. Саудівська Аравія підтримує уряд. Організація Об'єднаних Націй вважає конфлікт у Ємені гуманітарною катастрофою, яка поставила країну на межу голоду.

США знищили ракети та станцію управління хуситів у Ємені09.08.24, 09:34

Популярні

Новини по темі

Руслан Ротань припинив співпрацю з УАФ

 • 13032 переглядiв