khakerska-ataka-na-kyivstar-fakhivtsi-derzhspetszviazku-rozsliduiut-intsydent

Хакерська атака на Київстар: фахівці Держспецзв'язку розслідують інцидент

 • 134979 переглядiв

Київстар зазнав масового збою через хакерську атаку, інцидент зараз розслідує Державна служба спеціального зв'язку України за підтримки команди CERT-UA.

Фахівці Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації розслідують інцидент з хакерською атакою на мережу мобільного оператора "Київстар", що спровокувала масштабний збій. Про це кореспонденту УНН повідомили у Держспецзв'язку.

Наразі зарано робити висновки. Триває розслідування інциденту, що спричинив технічний збій у роботі оператора, внаслідок якого тимчасово недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет, фахівцями відповідних служб

- повідомили у Держспецзв'язку.

Також в службі додали, що серед інших до цієї роботи залучені й фахівці урядової команди реагування на надзвичайні комп’ютерні події CERT-UA.

Нагадаємо

У "Київстарі" заявили, що через технічний збій у мережі виникли проблеми з доступом до мобільного зв’язку та інтернету. "Київстар" пояснив масштабний збій потужною хакерською атакою.

Також у Vodafone фіксували проблеми із застосунком, у компанії заявляють про велику кількість звернень від абонентів Kyivstar.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з Київстаром: джерела заявляють про обшуки в компанії

Павло Башинський

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі