khabar-za-bron-odeska-ova-razom-z-pravookhorontsiamy-vykryla-svoho-spivrobitnyka

Хабар за "бронь": Одеська ОВА разом з правоохоронцями викрила свого співробітника

 • 14357 переглядiв

Головного спеціаліста Одеської ОДА викрито на корупції. Він вимагав 1000 доларів за вплив на отримання дозволу на бронювання працівників підприємства від мобілізації.

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури на корупції викрито головного спеціаліста Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної (військової) адміністрації, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що йому інкриміновано вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив схему незаконного заробітку шляхом сприяння у бронюванні працівників підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки регіону.

За винагороду він обіцяв керівнику приватного підприємства вплинути на посадових осіб Генерального штабу Міністерства оборони України та Міністерства економіки України щодо отримання дозволу на бронювання працівників від мобілізації.

Держслужбовця затримали після передачі йому 1000 доларів США неправомірної вигоди.

Наразі до суду скеровані клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області та сприяння керівництва Одеської обласної військової (державної) адміністрації.

Популярні

Новини по темі

Ірина Фаріон у важкому стані - депутат

 • 14031 переглядiв