khabar-u-pivmiliona-dolariv-ekszastupnyka-ministra-enerhetyky-vidpravyly-pid-vartu-iz-zastavoiu-u-25-mln-hrn

Хабар у півмільйона доларів: ексзаступника міністра енергетики відправили під варту із заставою у 25 млн грн

 • 16783 переглядiв

Ексзаступника міністра енергетики Олександра Хейлу, затриманого на хабарі у $500 тис, взято під варту до 8 жовтня. Суд встановив заставу у розмірі 25 мільйонів ривень.

Ексзаступника міністра енергетики Олександра Хейлу, якого затримали на хабарі, відправили під варту до 8 жовтня з правом внести заставу 25 мільйонів гривень. Про це пише УНН з посиланням на засідання ВАКС.

Деталі 

Слідчий суддя постановив: задовольнити клопотання частково, застосувати до підозрюваного Хейла Олександра Валерійовича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Строк дії ухвали про тримання під вартою підозрюваного Хейла Олександра Валерійовича визначити до 8 жовтня 2024 року. Визначити підозрюваному Хейлу заставу в розмірі 25 млн гривень

- заявив суддя.

Нагадаємо

НАБУ і САП повідомили, що заступника міністра енергетики України Олександра Хейло та трьох його спільників викрили на одержанні хабаря у пів мільйона доларів за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району.

Посадовця Міненерго та його трьох спільників затримано "на гарячому". Їхні дії кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України".

У зв'язку з цим Кабмін звільнив Олександра Хейла з посади заступника міністра енергетики України. 

Популярні

Новини по темі

Херсон під вогнем окупантів, лунають вибухи

 • 18818 переглядiв

Завтра в Україні не планують відключення електроенергії

 • 21525 переглядiв