ukenru
kernel-zniziv-pererobku-oliyi-na-33

Кернел знизив переробку олії на 33%

 • 25303 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Агрохолдинг "Кернел" Андрія Веревського, в IV кварталі 2021 фінансового року переробила 617,5 тис. т насіння олійних культур, що на 33% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року через низький урожай насіння соняшнику в Україні, передає УНН з посиланням на звіт компанії.

Деталі

"За 2021 ФР переробка насіння олійних культур становила 3,18 млн т, знизившись на 7% в порівнянні з минулим роком, що означає завантаження потужностей на 87% (включаючи толінг на 97 тис. т на заводі з переробки олійних, що належить третій стороні)", - пояснили в компанії.

Згідно зі звітом, обсяг реалізації соняшникової олії в IV кварталі 2021 ФР становив 273,14 тис. т, що на 44% менше, ніж в минулому році, відповідно до зниження обсягів виробництва. За 2021 фінансовий рік цей показник компанії "Кернел" становив 1,37 млн т, що на 10% менше аналогічного показника в 2020 року - 1,51 млн т.

Доповнення

Крім фінансових, агрохолдинг "Кернел" терпить і репутаційні втрати. На компанію Веревського масово скаржаться фермери з різних регіонів України, звинувачуючи в махінаціях. Але найбільш резонансною стала заява вдови покійного нардепа Валерія Давиденка Людмили про причетність людей Веревського до захоплення їхньої сімейного агрокомпанії "Агродом" в Чернігівській області.

У Веревського звинувачення заперечують, але пояснити навіщо створили клон на компанію Давиденка, з такою ж назвою, але непомітною крапкою в кінці ("Агродом.") - не можуть. УНН був свідком подій, коли пайовики ледь не побили людей Веревського, коли дізналися про махінації.

Українські Національні Новини

Економіка