kanada-dozvolyla-ukraini-vykorystovuvaty-peredanu-bronetekhniku-na-terytorii-rf

Канада дозволила Україні використовувати передану бронетехніку на території рф

 • 28636 переглядiв

Міноборони Канади заявило, що Україна може вільно використовувати надану бронетехніку на території росії. Канада не накладає географічних обмежень на використання переданого Україні військового обладнання.

Україна може вільно використовувати танки і бронетехніку, надану Канадою, на території росії, заявило в четвер Міністерство національної оборони Канади, пише CBC News, передає УНН.

Деталі

Як зазначає CBC News, Канада надала вісім танків Leopard 2A4, кілька десятків броньованих машин бойової підтримки і сотні броньованих патрульних машин, а також кілька гаубиць M-777.

На кадрах, знятих CNN у четвер уздовж українського кордону, видно, як патрульна машина Senator канадського виробництва перетинає кордон росії.

"Українці краще за всіх знають, як захищати свою батьківщину, і ми готові підтримувати їхній потенціал", - заявила представниця міністерства оборони Андре-Анна Пулен у заяві для ЗМІ.

"Канада не накладає географічних обмежень на використання військового обладнання, яке ми передаємо Україні", - додала вона.

Доповнення 

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, станом на четвер, 15 серпня, ЗСУ взяли під контроль 82 населених пункти і просунулись на 35 кілометрів і контролюють понад тисячу квадратних кілометрів території рф. 

Популярні

Новини по темі

Лідера перуанської банди заарештовано в США

 • 10889 переглядiв

Генштаб: 144 бої за добу, найгарячіше на Покровському напрямку

 • 14213 переглядiв

Переважно сухо і до 34° тепла: прогноз погоди на сьогодні

 • 12358 переглядiв