kabmin-ukhvalyv-novyi-pidkhid-do-budivnytstva-fortyfikatsiinykh-sporud-pro-shcho-ydetsia

Кабмін ухвалив новий підхід до будівництва фортифікаційних споруд: про що йдеться

 • 33616 переглядiв

Кабінет міністрів України розширив коло суб'єктів, які можуть фінансувати та здійснювати закупівлі для військового будівництва, прагнучи зміцнити оборонну мережу.

Кабінет міністрів розширив перелік державних органів, які можуть закуповувати товари, роботи і послуги для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, повідомляє міністерство оборони України, пише УНН.

Кабінет міністрів ухвалив розроблену міністерством оборони постанову, яка розширила перелік державних органів, що можуть закуповувати товари, роботи і послуги для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд

- йдеться в повідомленні Міноборони.

Деталі

Відповідно до постанови, кошти на будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд можуть виділятися з державного та місцевого бюджетів, та інших джерел, не заборонених законодавством.

Також постановою встановлюється, що замовниками щодо закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення можуть вситупати Міноборони, Державна спеціальна служба транспорту і Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури, а не лише обласні військові адміністрації, як було раніше.

Рішення про кількість та місця будівництва об’єктів з урахуванням пропозицій військового командування буде ухвалювати Генеральний штаб ЗСУ.

Як зазначили в Міноборони, новий підхід забезпечить створення потужної мережі фортифікацій за єдиною стратегією. Для всіх об'єктів застосовуватимуться одні й ті ж:

  • технічні специфікації;
  • архітектурні та інженерні рішення;
  • безпекові вимоги.

Нагадаємо

Уряд дозволив авансування на рівні до 70% вартості робіт з будівництва укріплень.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі