ukenru
kabmin-rozpochav-pidgotovku-do-opalyuvalnogo-sezonu

Кабмін розпочав підготовку до опалювального сезону

 • 15148 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Кабінет міністрів України схвалив план підготовки до наступного опалювального сезону. Зокрема, зазначається, що необхідно врегулювати питання заборгованості виробників теплової енергії. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата:

"Кабінет Міністрів схвалив план підготовки до наступного опалювального сезону", - написав Шмигаль.

Деталі

За його словами, наразі в українських підземних газових сховищах майже 16 млрд кубічних метрів газу, і продовжується його закачування, щоб опалювальний сезон пройшов безперебійно та спокійно.

Окрім того, Прем'єр повідомив, що вугілля — на складах майже 1,4 млн тонн.

"Цьому процесу необхідно приділити особливу увагу, аби країна повністю була забезпечена вугіллям і були зрозумілі джерела поставок. Окремо в плані визначається, що Міністерство енергетики та Міністерство регіонального розвитку повинні до початку опалювального сезону вжити всіх необхідних заходів, щоб врегулювати питання заборгованості виробників теплової енергії. Це наші домовленості з місцевою владою і ми їх будемо виконувати", - розповів Шмигаль.

Він підкреслив, що в плані реструктуризація боргів стосується саме підприємств теплоенергетики, які постачають тепло та гарячу воду.

Доповнення

З 1 січня 2021 року в Україні значно зросли тарифи на комуналку, при чому - як за світло, так і за газ. Це обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту.

"Газове питання" по суті почали вирішувати 18 січня. Тоді Кабмін затвердив граничну ціну на газ у 6,99 грн за кубічний метр, що мало знизити ціну на газ для населення до такого рівня. Згідно з урядовою постановою, ціна діяла з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року. Також обмежили й ціну на розподіл (доставку) газу - на рівні 1,79 грн за куб для 14 газзбутів.

З квітня ціни на газ повернулися до ринкового рівня. Тож, постачальники вже не обмежені цифрою в 6,99 грн за кубометр.
З травня запровадили річний тариф на газ для населення. Постачальники оприлюднили свіжі цінники на газ - у червні - як підрахували аналітики, річні пропозиції коливатимуться від 7,80 і до 13,50 грн за кубометр, як і в травні. При цьому більшість компаній встановила цінники до 9 грн за кубометр. А от місячні ціни, що постачальники пропонують на червень, поки що коливаються від 7,88 і до 11,59 грн за кубометр.

Що стосується опалення та гарячого водопостачання - в уряді пообіцяли не піднімати ці тарифи до кінця опалювального сезону, що вже закінчився.

Українські Національні Новини

Політика