ukenru
kabmin-nezadovoleniy-robotoyu-naftogazu-schodo-vidobutku-gazu-v-ukrayini-orzhel

Кабмін незадоволений роботою Нафтогазу щодо видобутку газу в Україні – Оржель

 • 19644 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Уряд незадоволений роботою НАК "Нафтогаз" у сфері реалізації "програми 2020" щодо видобутку українського газу. Про це заявив на годині запитань до уряду у Раді міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, передає кореспондент УНН.

"Справді, уряд звертався і щодо реалізації "програми 2020". Відверто скажу: уряд також є трошки розчарований результатом "програми 2020", розчарований пропозицією НАК "Нафтогаз" щодо зміни стратегії видобутку. Більше того, є рішення наглядової ради, що тепер оцінюємо ми не обсягами збільшення, а оцінюємо тепер економічними показниками", - сказав Оржель, відповідаючи на питання, як уряд реагуватиме на спад видобутку українського газу.

За його словами, в Україні варто збільшувати видобуток власного газу, збільшувати рентні платежі.

"На жаль, ці показники невиконані. Безпосередньо є позиція і Мінекоенерго, і на уряді розглядається це питання, щодо ефективності роботи компанії в рамках реалізації "програми 2020", - сказав Оржель.

Нагадаємо, глава НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв заявив, що найбільша можливість, яка може відкритися перед Україною - це стати незалежною від імпорту газу, чого можна досягти, якщо йти одночасно в двох напрямках - наростивши масовий видобуток газу і знизивши споживання газу в країні.

Українські Національні Новини

Політика