javelin-boieprypasy-ta-transport-estoniia-nadaie-ukraini-paket-viiskovoi-dopomohy-na-euro80-milioniv

Javelin, боєприпаси та транспорт: Естонія надає Україні пакет військової допомоги на 80 мільйонів євро

 • 40680 переглядiв

Естонія надає Україні пакет військової допомоги на 80 мільйонів євро, який включає протитанкові ракети Javelin, боєприпаси та різні транспортні засоби та судна. Про це  повідомило Міністерство оборони Естонії, передає  УНН.

Деталі 

Цей пакет допомоги складено з метою максимальної користі для України без шкоди для власної обороноздатності Естонії. Ми заміщуємо необхідні запаси

- заявив міністр оборони Естонії Ганно Певкур. 

Окрім великої кількості протитанкових ракет Javelin, до нового пакету допомоги також входять кулемети, боєприпаси до легкого озброєння, різні транспортні засоби та судна, а також водолазне спорядження. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр Естонії закликає Європу готуватися до довготривалої боротьби з рф

Точні суми не розголошуються з міркувань безпеки. Відносна вартість пакета становить майже 80 мільйонів євро.  

Російський режим робить ставку на те, що вільний світ відмовиться від підтримки України. Для того, щоб зламати хибний розрахунок злочинного російського режиму, ми повинні надіслати стратегічний меседж: ми продовжуватимемо значну та послідовну підтримку України, доки Україна не виграє війну. На карту поставлена не лише безпека України, а й естонська, трансатлантична та глобальна безпека загалом

– зазначив міністр оборони Естонії.  

Доповнення

Крім того, естонські аналітики підрахували, що для забезпечення перемоги України та програшу для Росії прихильникам України достатньо виділяти Україні 0,25% свого ВВП на рік.

Зазначається, що протягом наступних чотирьох років Естонія готова виділяти 0,25% свого ВВП на військову допомогу Україні та використовуватиме кошти оборонного бюджету для фінансування допомоги.

Нагадаємо

Уряд Швеції схвалив зимовий пакет допомоги Україні у розмірі 124 млн євро для підтримки цивільної інфраструктури. Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон оголосив про надання допомоги у соціальних мережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден заявив про непохитну підтримку України: "Я з гордістю приймав Зеленського в Білому домі"

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    путін назвав війну в Україні “громадянською”

     • 41637 переглядiв