izrayilski-sili-rozstrilyali-avtomobil-zaginuv-18-richniy-khlopets

Ізраїльські сили розстріляли автомобіль: загинув 18-річний хлопець

 • 186771 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Ізраїльські сили в суботу застрелили палестинського автомобіліста на півночі Західного берега річки Йордан, загиблому водієві було 18 років, повідомляє APnews, передає УНН.

Деталі 

За заявою ізраїльської армії, близько опівночі двоє палестинців намагалися в'їхати на автомобілі в солдатів у Себастії поблизу міста Наблус на окупованому Західному березі річки Йордан, але цю інформацію не можна підтвердити. Військові відкрили вогонь, одного вбили, другого поранили. 

Міністерство охорони здоров'я Палестини ідентифікувало загиблого як 18-річного Фаузі Махалфеха. Сім'я жертви стверджує, що їхній син не мав злочинних намірів та потрапив у засідку під час руху, а його автомобіль був пронизаний кулями. 

Доповнення

Мер Себастії, Мохаммад Азем, розповів, що він був одним із перших, хто прибув на місце події. Він описав страшну сцену з понад півсотнею кульових отворів у кузові автомобіля. «Це було так жорстоко», заявив Азем, додавши, що загиблий був студентом університету.

Інший мешканець Себастії, Мохаммад аль-Шаар, розповів, що почув стрілянину і відразу побіг на місце події, щоб знайти солдатів, які блокували дорогу. Він показав на розбите авто, де були видні плями крові та вікна, пробиті десятками куль.

Похоронна церемонія в Себастії зібрала сотні людей в суботу. Батько Фаузі Махалфеха допомагав нести тіло свого сина, яке було покрите палестинським прапором, а його голова була закрита куфією. Він розповів місцевим ЗМІ, що його син сподівався незабаром одружитися.

За місцевими повідомленнями, Фаузі Махалфех недавно успішно склав іспити в середній школі та був у хорошому настрої перед трагедією.

Спіраль насильства між ізраїльтянами та палестинцями не збавляє обертів, ставши однією з найбільш пекельних за останні роки. За даними Associated Press, з початку 2023 року на Західному березі річки Йордан та в східному Єрусалимі в результаті обстрілів збройними силами Ізраїлю загинуло понад 150 палестинців.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що у Дженіні на Західному березі Йордану в сутичках озброєних бойовиків із ізраїльськими військовими загинули щонайменше троє палестинців і 45 отримали поранення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі