ukenru
izrailska-politsiia-zaareshtuvala-sestru-lidera-khamas

Ізраїльська поліція заарештувала сестру лідера ХАМАС

 • 24810 переглядiв

Ізраїльська поліція заарештувала 57-річну сестру лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії за підозрою в контактах з бойовиками і підтримці терористичних актів.

Ізраїльська поліція заарештувала за підозрою в контактах з бойовиками терористичного угруповання і підтримці терористичних актів сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії. Про це повідомляє Times of Israel, пише УНН.

Деталі

Поліція Ізраїлю повідомила, що під час спільного рейду з Шин-Бет заарештувала 57-річну жінку, яка є "родичкою високопоставленого члена ХАМАСу". Поліція не назвала особу підозрюваної, лише повідомила, що жінка мешкає в південному місті Тель-Шева.

Водночас джерела видання в оборонному відомстві підтвердили, що жінка є однією з сестер Ханії. Згодом поліція ідентифікувала підозрювану як Сабах Авад ас-Салам Ханію.

Під час обшуку в будинку підозрюваної поліцейські знайшли документи, телефони та інші докази, що пов'язують її з "серйозними порушеннями безпеки". Поліція також знайшла в приміщенні сотні тисяч шекелів готівкою.

Серед виявлених доказів є матеріали, які свідчать про підтримку масового вбивства бойовиками ХАМАС громадян та гостей Ізраїлю 7 жовтня.

Довідково

Сам Ханія живе у вигнанні в Катарі. Його три сестри - у Тель-Шеві. Дві з них в минулому потрапили в поле зору ізраїльської влади через нелегальні поїздки до Гази у 2013 році через Єгипет. Обидві були засуджені до восьмимісячних умовних термінів ув'язнення за ці поїздки у 2015 році. Пізніше того ж року Ізраїль відмовив Ханії у проханні дозволити його сестрам бути присутніми на весіллі його сина в Газі.

Усі три сестри мають ізраїльське громадянство, і, згідно з повідомленням британських ЗМІ від 2006 року, деякі з їхніх дітей служили в Армії оборони Ізраїлю.

Нагадаємо

Ізраїльська армія завершила операцію біля лікарні "Аль-Шифа" в Газі. ЦАХАЛ звинувачував бойовиків ХАМАС в тому, що вони ведуть бойові дії з території медичного комплексу.