izrail-hotovyi-do-novoho-peremyria-v-hazi-v-obmin-na-zvilnennia-zaruchnykiv-prezydent-hertsog

Ізраїль готовий до нового перемир'я в Газі в обмін на звільнення заручників - президент Герцоґ

 • 27217 переглядiв

Ізраїль готовий до нового гуманітарного перемир'я в Газі, щоб сприяти звільненню заручників, заявив президент Герцоґ. Ізраїль також пропонує збільшити обсяги гуманітарної допомоги.

Ізраїль готовий до ще однієї гуманітарної паузи в секторі Газа заради звільнення заручників, заявив президент країни Іцхак Герцоґ, повідомляє The Times of Israel, пише УНН

Я можу повторити той факт, що Ізраїль готовий до чергової гуманітарної паузи і додаткової гуманітарної допомоги, щоб зробити можливим звільнення заручників. Відповідальність за це повністю лежить на Сінварі та керівництві ХАМАС

 - сказав Герцоґ.

Як повідомляється, семиденна пауза минулого місяця дозволила звільнити близько 105 заручників.

За словами президента, Ізраїль також згоден на пропуск додаткової гумдопомоги в сектор Газа.

"Обсяг гуманітарної допомоги можна миттєво потроїти", - заявив він, стверджуючи, що Ізраїль щодня перевіряє сотні вантажівок на контрольно-пропускному пункті Нітцана, але агентства ООН та інші партнери на місцях не встигають, в результаті чого в'їжджає лише від 125 до 100 вантажівок на день.

"Ви можете легко потроїти кількість вантажівок, якщо ООН та її партнери докладуть зусиль. Світ повинен знати, що в Газу могло б надходити на десятки тисяч тонн в день більше", - сказав Герцоґ.

Як зазначає The Times of Israel, ООН заперечила це твердження, заявивши, що ізраїльські бомбардування дуже ускладнили безпечну доставку допомоги. 

Нагадаємо 

Два джерела в єгипетських службах безпеки заявили в неділю, що Ізраїль і ХАМАС готові до відновлення припинення вогню та звільнення заручників, хоча залишаються розбіжності щодо того, як це буде реалізовано. 

Популярні

Новини по темі

Окупанти завдали чергового удару по Херсонщині: є поранений

 • 26793 переглядiв

Головою Держлісагентства призначено Віктора Смаля

 • 25355 переглядiв