ukenru
italiya-povyazuye-napliv-migrantiv-iz-pvk-vagnera

Італія пов'язує наплив мігрантів із ПВК "Вагнера"

 • 820078 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Міністр оборони Італії в понеділок звинуватив російську групу найманців "Вагнера" у розпалюванні нелегальної міграції до Європи, щоб завдати удару у відповідь таким країнам, як його, які підтримують Україну. Про це УНН пише посилаючись на AFP.

Цитата

"Експоненційне зростання міграції з африканських узбереж також значною мірою є частиною чіткої стратегії гібридної війни, яку підрозділ Вагнера… реалізує, використовуючи свою значну вагу в деяких африканських країнах", — сказав Гвідо Крозетто.

"Так само, як ЄС, НАТО та Захід усвідомили, що кібератаки були частиною глобальної конфронтації, яку відкрила війна в Україні, тепер вони мають зрозуміти, що й південноєвропейський фронт з кожним днем стає дедалі небезпечнішим".

Він попередив, що "неконтрольована і безперервна імміграція... стає способом завдати удару найбільш вразливим країнам, насамперед Італії, та їх геостратегічному вибору".

Коментарі Крозетто підтримав міністр закордонних справ Італії Антоніо Таджані, який заявив під час поїздки до Ізраїлю, що Рим має побоювання, "оскільки багато іммігрантів прибувають з районів, контрольованих групою Вагнера".

Доповнення

За даними міністерства внутрішніх справ, цього року на береги Італії висадилося понад 20 000 мігрантів у порівнянні з приблизно 6 000 за той же період у 2022 та 2021 роках.

Більшість з них вирушили з Північної Африки на переповнених човнах, і більшість загинули.

Wagner активно розширює свою присутність в Африці. В останні роки ПВК зарекомендувала себе в Центральноафриканській Республіці та Малі.

Вкрай правий уряд прем'єр-міністра Джорджії Мелоні було обрано на вересневих виборах частково завдяки обіцянці покласти край масовій міграції.

Критики кажуть, що її політика ставлення до човнів з мігрантами як до проблеми правоохоронних органів, а не гуманітарної, сприяла смертельній аварії корабля 26 лютого, в якій загинуло понад 70 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу