ukenru
irlandiya-pidtrimala-povnotsinne-chlenstvo-ukrayini-v-yes-kuleba

Ірландія підтримала повноцінне членство України в ЄС – Кулеба

 • 135145 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Ірландія підтримала повноцінне членство України в Європейському Союзі. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з міністром закордонних справ та оборони Ірландії Саймоном Ковені за підсумками їхніх переговорів у Києві, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Мені було надзвичайно приємно й важливо почути сьогодні від Саймона, що Ірландія підтримує повноцінне членство України в Європейському Союзі. Ця підтримка є рішучою, дієвою, і Ірландія працюватиме над тим щоб це сталося якнайшвидше", - сказав Кулеба.

Деталі

Зокрема, говорили про те, як зупинити війну в Україні. Кулеба запевнив, що в цьому питанні Ірландія є надійним партнером для України.

"Ми говорили про наступні санкції Європейського Союзу проти Росії, і домовились що Ірландія буде активно працювати з країнами, які ще трохи скептично налаштовані щодо необхідності запровадження нафтового ембарго проти росії", - додав він.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський під час звернення до ірландського народу та політиків закликав країну проявити ще більше лідерства та переконувати партнерів Євросоюзу у жорсткіших санкціях проти росії.

Українські Національні Новини

Політика