ukenru
iran-zasudiv-boyaguzlivu-ataku-bezpilotnikiv-na-oboronniy-obyekt

Іран засудив "боягузливу" атаку безпілотників на оборонний об'єкт

 • 1198205 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Іран засудив "боягузливу" нічну атаку безпілотників, спрямовану на об’єкт міністерства оборони, передає УНН.

Цитата

"Цей боягузливий вчинок був здійснений сьогодні в рамках зусиль ворогів іранської нації в останні місяці, щоб зробити Ісламську республіку незахищеною", - заявив міністр закордонних справ Хоссейн Амір-Абдоллахіан на пресконференції зі своїм катарським колегою, який перебуває з візитом в країні.

"Такі заходи не можуть вплинути на волю та намір наших фахівців щодо мирних ядерних розробок", - додав він.

Деталі

Міністерство оборони назвало атаку "невдалою", заявивши, що вона була здійснена "на один із цехових комплексів міністерства", повідомляє державне інформаційне агентство IRNA.

"Атака, яка сталася близько 23:30 у суботу, не спричинила жодних збоїв у роботі комплексу", – йдеться у повідомленні.
Влада не уточнює подробиць, але IRNA повідомила, що удар був націлений на "завод з виробництва боєприпасів".

Там додали, що "один із квадрокоптерів, використаних у атаці, який отримав менші пошкодження під час операції протистояння, був переданий силовикам, дислокованим у комплексі".

Член парламенту Мохаммад-Хасан Ассафарі заявив інформаційному агентству Mehr, що "супротивники та вороги" Ірану мали на меті "порушити обороноздатність" країни нападом.

Доповнення

Іран роками веде тіньову війну зі своїм головним ворогом Ізраїлем, якого звинувачують у серії диверсій і вбивств, спрямованих проти іранської ядерної програми, а також із союзником Ізраїлю Сполученими Штатами.

Іран має кілька відомих ядерних дослідницьких об’єктів в регіоні Ісфахан, у тому числі завод з переробки урану.

У квітні 2021 року Тегеран оголосив про початок виробництва 60-відсоткового збагаченого урану на полігоні Натанг у провінції Ісфахан.

Переговори про відновлення ядерної угоди 2015 року, офіційно відомої як Спільний всеосяжний план дій, між Іраном і світовими державами зупинилися на кілька місяців з багатьох причин, включаючи протести в країні.

Ядерна програма Ірану стала об’єктом диверсій, вбивств учених і кібератак.

Іран звинуватив Ізраїль у здійсненні кількох таємних дій на його території, включаючи напад із використанням нібито керованого супутником кулемета, який убив провідного фізика-ядерника Мохсена Фахрізаде в листопаді 2020 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу