ukenru
iran-ta-sche-sim-derzhav-vtratili-pravo-golosu-v-oon-cherez-nesplatu-vneskiv

Іран та ще сім держав втратили право голосу в ООН через несплату внесків

 • 29119 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Вісім країн, у тому числі Іран, Венесуела і Судан, втратили право голосу в Організації Об'єднаних Націй через невиплату внесків. Про це заявив генеральний секретар Антоніу Гутерріш у листі Генеральній Асамблеї, якого цитує AFP, пише УНН.

Деталі

Відзначається, що відповідно до Статуту ООН право голосу країни-члена припиняється, коли її заборгованість дорівнює або перевищує суму внесків, яку вона повинна була сплатити за попередні два роки.

Якщо вважається, що непогашена заборгованість виникла "через умови, що не залежать від члена", збори можуть дозволити цій країні продовжити голосування.

За словами Гутерріша, до 2022 року це відноситься до Коморських островів, Сан-Томе і Принсіпі і Сомалі.

За його словами, вісім країн, які на даний момент втратили право голосу, — це Іран, Судан, Венесуела, Антигуа і Барбуда, Конго, Гвінея і Папуа-Нова Гвінея.

Він вказав мінімальну суму, яку кожен повинен заплатити, щоб відновити свій голос. Наприклад, для Ірану це трохи більше 18 мільйонів доларів, в той час як Судану необхідно виділити майже 300 000 доларів, а Венесуелі — близько 40 мільйонів доларів.

Нагадаємо

У червні минулого року Іран і Центрально-Африканська Республіка були позбавлені права голосу в Генасамблеї ООН за несплату регулярних внесків до бюджету організації протягом двох років.

Українські Національні Новини

Новини Світу