ipotechnu-prohramu-ieoselia-rozshyriuiut-na-budynky-ta-taunkhausy

Іпотечну програму "єОселя" розширюють на будинки та таунхауси

 • 54062 переглядiв

Україна розширила іпотечну програму "єОселя", включивши до неї будинки та таунхауси, не старші 3 років

Уряд вніс зміни, відповідно до яких учасники програми пільгових іпотечних кредитів "єОселя" зможуть купувати не тільки квартири, а й житлові будинки та таунхуси. Про це повідомило Міністерство економіки України, передає УНН.

Відтепер, позичальники зможуть купувати не тільки квартири в багатоквартирних будинках, а й приватні будинки або таунхауси після введення їх в експлуатацію, але не старіших за три роки

- пояснила перший віце-прем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Деталі

Зі слів чиновниці, відповідні зміни, розширивши можливості для кредитування об’єктів нерухомості розробило Мінекономіки після консультацій з "Укрфінжитлом" та банками-партнерами, щоб зробити умови надання пільгових іпотечних кредитів ще більш прийнятними для позичальників.

Виключенням для купівлі житлових будинків будуть дачні та садові помешкання, або будинки, збудовані на ділянках відмінних від земель житлової та громадської забудови.

Також була збільшена гранична норма надання кредиту за програмою "єОселя" при купівлі будинків та зменшено граничну вартість житла для міст Київ, Дніпро, Львів, Одеса та Харків, щоб привести її до реалій ринку.

Ще одна зміна стосується ветеранів, загиблих та тих, хто отримав інвалідність внаслідок війни, а також членів їхніх сімей. Для цих категорій буде діяти дозвіл на придбання квартири в багатоквартирному будинку, прийнятому в експлуатацію раніше ніж за 10 років до дати укладення договору, якщо такий об’єкт нерухомості розташований у Києві або в обласному центрі, та без обмежень по даті експлуатації в інших населених пунктах.

Українці взяли пільгові іпотечні кредити на 8,8 млрд грн за програмою доступного житла єОселя21.12.23, 14:04

Популярні

Новини по темі