interpol-proviv-operatsiiu-po-vsii-azii-z-vyluchennia-nezakonnoi-vohnepalnoi-zbroi-provivshy-ponad-1700-areshtiv

Інтерпол провів операцію по всій Азії з вилучення незаконної вогнепальної зброї, провівши понад 1700 арештів

 • 34473 переглядiв

Операція Інтерполу Trigger-Salvo II в Азії призвела до понад 1700 арештів, вилучення 714 одиниць вогнепальної зброї та більш як 45 тис. боєприпасів.

Інтерпол провів скоординовану операцію в Азії проти незаконного розповсюдження вогнепальної зброї. Влада 10 країн здійснила понад 1700 арештів і вилучила 714 одиниць вогнепальної зброї та 45 383 боєприпасів. Про це повідомили на сайті Інтерполу, передає УНН.

Деталі

Операція проходила з 13 по 24 листопада і мала назву Trigger-Salvo II. Її мета — перешкодити транскордонному переміщенню вогнепальної зброї та визначити потенційні зв’язки між транснаціональними організованими злочинними групами, торгівлею вогнепальною зброєю та терористами.

У Центральній, Південній та Східній Азії стрілецька та легка зброя стала нормою для терористичних груп і злочинних організацій, оскільки вона недорога, її легко приховати, транспортувати та отримати доступ.

Про це свідчить Пакистан, де було вилучено кілька сотень одиниць вогнепальної зброї, її частин і боєприпасів, переважно в прикордонних з Афганістаном провінціях. Це призвело до 614 арештів, нових розслідувань і глибшого уявлення про маршрути, якими вантажівки з Афганістану переправляли вогнепальну зброю та боєприпаси до Пакистану.

Оскільки торгівля зброєю та пов’язана з нею злочинна діяльність є джерелом фінансування для злочинців і терористів, в результаті операції також було вилучено приблизно 4,7 тонни наркотиків, а влада Киргизстану вилучила 52 кг золотих зливків на суму близько 3,27 мільйона доларів США.

Доповнення 

Зазначається, що операцію фінансувало Міністерство громадської безпеки Китаю.

Країни-учасниці: Бруней, Китай, Індонезія, Корея, Киргизстан, Монголія, Непал, Пакистан, Філіппіни, Сінгапур.

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Макрон закликав Орбана "поводитися як європеєць"

     • 101013 переглядiв

    На Київ рухаються ще дві групи БПЛА з Чернігівщини – Кличко

     • 98999 переглядiв