inspektsiya-egerzund-chi-dotrimuyutsya-u-magazini-umov-zberigannya-produktsiyi

Інспекція “Егерзунд”: чи дотримуються у магазині умов зберігання продукції

 • 336397 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Мережа магазинів “Егерзунд” відома не лише рибою, а й власним виробництвом страв японської кухні - суші та ролів. Однак, подібні страви вимагають особливих умов зберігання, чи дотримуються їх у “Егерзунді” - перевіряли журналісти УНН.

Деталі

Суші в “Егерзунді” зберігаються на вітрині без холодильника. Водночас там немає термометрів, які б вказували на температуру, яка там підтримується. Згідно з санітарними правилами, готові продукти мають зберігатися в холодильниках за температури від 2 до 6 градусів Цельсія.

Водночас терміни зберігання суші та ролів залежать від інгредієнтів, які використовувалися при їх приготуванні. А порушення термінів зберігання може спричинити отруєння. Про це УНН розповіла декан факультету харчових технологій та управління захисту продуктів національного університету біоресусрсів і природокористування України Лариса Баль-Прилипко. Деякі можуть зберігатися до 2-х годин, інші - 24 години.

Цитата

“Коли ми розглядаємо такі продукти як суші, роли, коли говоримо про те, як їх зберігати, то найкраща порада – якщо ви їх зробили вдома або при вас зробили в ресторані, найкращий варіант спожити одразу. Залежить також, які інгредієнти входять до складу, який посуд обраний для зберігання. Тому для тих суші і ролів, які продають у магазинах – терміни виробник встановив і їх потрібно витримувати, бо будуть різні нюанси – отруєння тощо. Ресторанні делікатеси рекомендуємо вживати одразу”, - зазначила експертка.

За її словами, запечені роли краще спожити протягом 6 годин, роли з ікрою можна зберігати до 12 годин, і добу можна зберігати роли, основним інгредієнтом яких є термічно оброблені або солені морепродукти, а також копченості і сир. А от роли з овочами (огірок, авокадо) слід зберігати не більше 2 годин.

Додамо

В «Егерзунді» на цінниках до ролів вказано, що термін зберігання від 6 до 36 годин в залежності від температури . Водночас на ролах вказана лише дата приготування, а час не зазначений. Тож, скільки часу продукт зберігався на вітрині і коли саме збігає термін його придатності - не зрозуміло. Вказано лише, що вжити його потрібно до наступного дня.

Журналісти УНН помітили і інші порушення у магазині. Зокрема у місцях, де свіжа риба зберігається на льоду немає термометрів. Раніше у Держпродспоживслужбі зазначили, що риба на льоду має зберігатися за температури не більше 6 градусів Цельсія і мають бути прилади заміру. В “Егерзунді” вони є не усюди.

Нагадаємо

Раніше, клієнти магазинів “Егерзунд” скаржилися на несвіжу продукцію, а також на отруєння після споживання суші. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Нафтогаз розпочинає новий арбітраж проти Газпрому: що відомо

     • 255913 переглядiв