ukenru
innovatsiyni-ukrayinski-preparati-dlya-likuvannya-ta-profilaktiki-koronavirusu-proyshli-sertifikatsiyu-ta-vvedeni-v-obig

Інноваційні українські препарати для лікування та профілактики коронавірусу пройшли сертифікацію та введені в обіг

 • 26953 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. В Україні відбулася сертифікація класу II-a та введення в обіг медичних виробів Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Антиковід” та Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Для дихальних шляхів”, повідомляє УНН.

Їх розробкою займалася вітчизняна компанія “Стерісент Ізраїль Україна "Інститут комплексних систем безпеки“ — науково-дослідне підприємство з розробки інноваційних препаратів.

За словами директора компанії Анастасії Калініної, відтепер медичні вироби можна легко придбати.

Цитата:

“Після сертифікації класу II-a наші медичні вироби введені в обіг, отож їх легко можна придбати на сайті компанії http://sterisent.info/ та в аптеках. Разом з командою ми за допомогою одного з перевізників вирішили зробити безкоштовну доставку до дверей замовника. Це не лише зручно, а й швидко. Бо лікування треба розпочинати з перших симптомів інфекції”, - підкреслила вона.

Історія розробки

Розробкою цих медичних виробів займалися фахівці на базі Науково-дослідних інститутів Академії медичних наук України та Ізраїлю з липня 2019 року. Компанія “Стерісент Ізраїль Україна "Інститут комплексних систем безпеки“ співпрацює з провідними науково-дослідними інститутами Ізраїлю та інститутами Академії медичних наук України. А всі основні дослідження проводить "Інститут громадського здоров’я ім. А.Н.Марзєєва“ Національної академії медичних наук України”.

Науковці пояснюють - медичні вироби Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Антиковід” та Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Для дихальних шляхів” у вигляді спеціального розчину застосовуються для лікування ранішньої стадії та запобігають тяжкому вірусному захворюванню.

Згідно з сертифікаційними документами, можуть використовуватися разом з кисневими концентраторами та апаратами ШВЛ. Розробники наголошують — медичні вироби можуть застосовуватися і як профілактика від захворювання на коронавірус.

Принцип дії

Медичні вироби працюють дуже просто. Розчин потрапляє в дихальні шляхи через небулайзер (стаціонарний або переносний — ред.). Через те, що хіміко-фізична дія препарату спрямована на пряме знешкодження будь-якого патогену в місці його найбільшого скупчення на слизових оболонках людини в дихальних шляхах, вони не допускають реплікації вірусу, отож хвороба не переходить у більш важку стадію.

За протоколом лікування COVID-19, під час хвороби виникають ускладнення бактеріальної та грибкової етіології, які потребують призначення антибактеріальних та протигрибкових препаратів. Розробники медичних виробів пояснюють: Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Антиковід” та Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Для дихальних шляхів” діють однаково ефективно на всі зазначені патогени. При застосуванні медвиробів на ранній стадії вони не тільки знижують реплікацію SARS-CoV-2 та вірусне навантаження, але й здійснюють профілактику бактеріальних та грибкових ускладнень.

Дослідження

Загальна кількість пацієнтів, при лікуванні яких застосовувалися медичні вироби, становила 90 осіб. За перші 24 години у пацієнтів поліпшилися загальні показники життєдіяльності, суттєво знизилися ознаки вірусного захворювання.

Не розвивалося запалення легень, спостерігалася нормалізація показників температури тіла та сатурації крові. Препарати показали високу ефективність на ранній стадії лікування коронавірусних інфекцій.

Також їхнє використання запобігло переходу середньої тяжкості перебігу хвороби в тяжку або критичну форми. Побічні реакції при застосуванні зафіксовані не були. Загальний термін лікування хворих скоротився в 2-3 рази до 7-12 днів.

Українські Національні Новини

Здоров'я