ukenru
informator-u-spravi-pro-impichment-trampa-gotoviy-vidpovisti-na-pitannya-respublikantsiv

Інформатор у справі про імпічмент Трампа готовий відповісти на питання республіканців

 • 12696 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Співробітник американської розвідки, чия доповідна призвела до розслідування щодо імпічменту президента США Дональда Трампа, запропонував дати відповіді на письмові запитання республіканців з комітету Палати представників з розвідки. Про це повідомив телекомпанії CBS News його адвокат, передає УНН.

"Адвокат іформатора, який повідомив про побоювання з приводу того, як президент веде себе з Україною, сказав, що запропонував республіканцям з комітету Палати представників з розвідки задавати питання своєму клієнтові безпосередньо, без необхідності проходити через демократичну більшість комітету", - повідомляє телеканал.

Адвокат Марк Заїд, як повідомляється, вказав, що в суботу він зв'язався з членом Палати представників Девіна Нуньєсом, високопоставленим членом комітету, щоб сказати, що "його клієнт готовий відповісти на питання республіканців під присягою і беручи до уваги покарання за лжесвідчення, якщо законодавці представлять письмові запитання групі адвокатів інформатора".

Додамо, республіканці, які складають меншість у Палаті представників, раніше скаржилися, що мають обмеження в справі про імпічмент Трампа.

Раніше Трамп закликав інформатора щодо розмови із Зеленським "об'явитися".

Як повідомляв УНН, раніше в американських ЗМІ з посиланням на інформатора з'явилася інформація про те, що Трамп міг порушити правила нацбезпеки під час розмови з Президентом України Володимиром Зеленським у липні, спробувавши тиснути на українську владу з розслідування справи сина свого конкурента на виборах 2020 року Джо Байдена.

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі оголосила на підставі таких підозр про початок процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив розшифровку липневої розмови Трампа і Зеленського.

Українські Національні Новини

Політика