ukenru
inflyatsiya-u-velikiy-britaniyi-dosyagla-40-richnogo-maksimumu-na-tli-viyni

Інфляція у Великій Британії досягла 40-річного максимуму на тлі війни

 • 157935 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Минулого місяця рівень інфляції у Великій Британії виріс до найвищого рівня за 40 років, оскільки війна росії в Україні призвела до подальшого зростання цін на продукти харчування та паливо. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Деталі

Інфляція споживчих цін прискорилася до 9% за 12 місяців до квітня порівняно з 7% попереднього місяця, повідомило в середу Управління національної статистики. Це найвищий показник з 1982 року, коли інфляція досягла 11%, згідно зі статистичним моделюванням агентства.

За прогнозами економістів, призведе до найбільшого падіння рівня життя з 1950-х років.

Мільйони домогосподарств по всій Британії зіткнулися з 54-відсотковим стрибком рахунків за газ та електроенергію минулого місяця після того, як регулюючі органи підвищили верхню межу цін на енергію, щоб відобразити зростання оптових цін.

Вторгнення росії в Україну чинило додатковий тиск на ціни на продукти харчування та енергоносії.

Британські ЗМІ повідомили у середу, що уряд може скоротити прибутковий податок та розробляє плани щодо збільшення субсидій для людей з низькими доходами, які не можуть сплатити рахунки за паливо. Він також розглядає можливість запровадження податку на непередбачений прибуток енергетичних компаній, які отримують вигоду від високих цін на нафту та газ.

Доповнення

Інфляція стрімко зростає у всьому світі: минулого місяця Сполучені Штати повідомили про майже чотиридесятирічний високий рівень у 8,3%. У 19 країнах, які використовують євро, протягом кількох місяців спостерігалися рекорди інфляції, але статистичне агентство Європейського Союзу в середу переглянуло свій початковий показник із 7,5% у квітні до 7,4%. За даними Євростату, річний показник залишається стабільним із березня.

Центральні банки по всьому світу вжили заходів для боротьби зі зростанням споживчих цін шляхом підвищення процентних ставок. Федеральна резервна система США підвищила ключову ставку цього місяця вперше з 2000 року і припустила, що продовжить це робити, тоді як Банк Англії був ще "агресивнішим".

З грудня банк підвищував ключову ставку чотири рази, досягнувши цього місяця найвищого рівня за 13 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу