ukenru
indiya-zamorozila-rakhunki-blagodiynoyi-organizatsiyi-materi-terezi

Індія заморозила рахунки благодійної організації Матері Терези

 • 17242 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Уряд прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді в понеділок заморозив банківські рахунки місіонерів милосердя Матері Терези у Західній Бенгалії, заявив політичний лідер штату після протестів у вихідні через різдвяні святкування. Про це інформує УНН з посиланням на NDTV.

Деталі

Індуїстська газета в понеділок повідомила про руйнуванням статуї Ісуса Христа в натуральну величину в Амбалі в Хар'яні, північному штаті, яким керує націоналістична партія Моді Бхаратія Джаната (BJP). Активісти спалили макет Санта-Клауса та скандували гасла проти святкування Різдва та релігійного навернення в суботу біля церкви у Варанасі, парламентському виборчому окрузі Моді та найсвятішому місті індуїзму.

У суботу різдвяні святкування були також зірвані в Сільчарі, на сході Ассама, після того, як чоловіки, які стверджували, що є членами правої групи Баджранг Дал, яка має тісні зв'язки з BJP, проникли до церкви, повідомляє NDTV.

Кілька штатів Індії ухвалили або розглядають закони проти конверсії, які заперечують свободу віри та пов’язані з нею права, які конституція Індії гарантує меншинам.

Доповнення

Нобелівська лауреат Мати Тереза, римо-католицька черниця, яка померла в 1997 році, заснувала Місіонерів милосердя в 1950 році.

Головний офіс має понад 3000 черниць по всьому світу, які керують хоспісами, громадськими кухнями, школами, колоніями для прокажених та будинками для покинутих дітей.

З моменту приходу Моді до влади в 2014 році праві індуїстські угруповання зміцнили свої позиції в штатах і почали дрібні напади на релігійні меншини, заявляючи, що їх дії спрямовані на запобігання релігійним наверненням.

Християни та інші критики кажуть, що виправдання запобігання наверненням є хибним, і відзначають, що християни становлять лише 2,3% з 1,37 мільярда людей Індії, тоді як індуси становлять переважну більшість.

Українські Національні Новини

Новини Світу