ukenru
implementatsiya-dogovoru-po-garantiyam-bezpeki-bude-yti-cherez-referendum-podolyak

Імплементація договору по гарантіям безпеки буде йти через референдум - Подоляк

 • 70999 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Українська делегація запропонувала договір, який передбачає гарантії безпеки для держави. Для його імплементації необхідно буде рішення всеукраїнського референдуму. Про це за підсумками переговорів з рф в Стамбулі заявив член делегації, радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Дуже важливе питання стосується того, як це буде імплементовуватись… Імплементація цього договору по гарантіям безпеки буде йти по наступній процедурі: спочатку це буде референдум, на якому всі громадяни України висловлять свою позицію щодо цього договору, щодо того як він має працювати. Після цього буде йти ратифікація парламентів країн-гарантів і парламенту України. Це ключове. Тобто, ми маємо отримати підтримку суспільства для того, щоб цей договір був консолідований", - сказав Подоляк.

Деталі

Як додав член делегації, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, в Україні діє закон про загальнонаціональний референдум, він прийнятий у Верховній Раді.

“Він не може ні в умовах військового стану працювати, ні в умовах надзвичайного стану. Повинен бути повний мир, не має бути ніякої агресії, тільки після цього можна запускати такий процес”, - зазначив делегат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна назвала держави, яких хоче бачити гарантами своєї безпеки. Арахамія каже, деякі вже погодились

Він також додав, що пропозиція української сторони ще не прийнята.

“Ми сьогодні передаємо російській стороні, кажемо – оце наша позиція, ми вам надали вже надали офіційну позицію. Зараз від них будемо чекати відповіді”, - додав він.

Нагадаємо

У Стамбулі завершився перший день переговорів між Україною та рф.

Українські Національні Новини

Політика