ukenru
humeniuk-zbir-bpla-u-rosiian-vidbuvaietsia-postiino-dali-ataky-budut-posyliuvatysia

Гуменюк: збір БПЛА у росіян відбувається постійно, далі атаки будуть посилюватися

 • 25704 переглядiв

Противник продовжує систематично виробляти безпілотники і буде посилювати атаки БПЛА на Україну, при цьому останнім часом удари безпілотників були менш масованими через необхідність переорієнтації та перерозподілу ресурсів.

Ворог продовжує виробництво дронів на постійній основі і посилюватиме атаки БПЛА. Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону у вівторок, передає УНН

Деталі

Збір (БПЛА - ред.) відбувається у них постійно. Виробництво у них є, вони навіть хизуються тим, що вони роблять це на власній території, маркуючи дрони, друзки яких ми знаходимо, з характерними літерами російської абетки

- заявила Гуменюк. 

За її словами, ворог накопичує дрони системно. І те, що дронові атаки, які Україна  спостерігає останніми ночами, менш масовані, може свідчити про потребу переорієнтації, перерозподілу отриманого майна і підтягування ресурсу. 

І далі атаки будуть посилюватися. Ми розуміємо, вони будуть досить регулярними, фактично кожну ніч ворог атакує

- наголосила Гуменюк.

Начальниця пресцентру також розповіла, що в ніч на 2 квітня росіяни також здійснили атаку дронами на Дніпропетровщину та Кіровоградщину. 

"Тут три дрони нам вдалось знищити в нашій зоні відповідальності на півдні Дніпропетровщини. На жаль, є ураження обʼєкта критичної інфраструктури на Кіровоградщині, але, на щастя, люди не постраждали.

01.04.24, 11:28 • [views_0]

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше розповів, що для ударів по Україні використовує ударні безпілотні літальні апарати типу "Shaheed 136", частини й уламки яких мають маркування серії "Ы" − перехідна версія зброї, яка, ймовірно, зібрана вже на території росії.

За його словами, у цих безпілотниках були виявлені компоненти іноземного виробництва, а на внутрішній частині корпусу БПЛА росіяни почали залишати підписи.

"Інновацією" росіян стали підписи на елементах "Shaheed 136". У буквальному сенсі можемо вважати, що це своєрідний звіт відповідальної особи за підготовку збірки певної частини дрона. "Пакувальники" залишають свої "автографи" на внутрішній частині корпусу безпілотника. Щиро сподіваємося, що така "сучасна" технологія зрештою допоможе швидше ідентифікувати та притягнути російських злочинців до відповідальності", - зазначив Олександр Рувін.