ukenru
humeniuk-pro-sytuatsiiu-v-krynkakh-syly-oborony-prodovzhuiut-utrymuvaty-platsdarm

Гуменюк про ситуацію в Кринках: Сили оборони продовжують утримувати плацдарм

 • 29917 переглядiв

Українські війська продовжують утримувати плацдарм у районі Кринок Херсонської області, попри надзвичайно важкі умови та на тлі спроб росіян атакувати без підтримки бронетехніки.

Сили оборони продовжують утримувати плацдарм у районі Кринок на лівобережжі Херсонщини. Українські військові працюють в надзвичайно важких умовах, при цьому їм вдається тримати позиції і працювати над розширенням плацдарму. Про це повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону, передає УНН.

Плацдарм ми продовжуємо утримувати. У надзвичайно важких умовах працюють наші підрозділи,  вдається тримати позиції й працювати над розширенням плацдарму, при тому, що ворог не полишає спроб своїх штурмів, хоч вони й невдалі й без підтримки бронетехніки

- відповіла Гуменюк на запитання, яка ситуація біля Кринок.

За її словами, минулої бойової доби знову ворог спромігся на один штурм, без бронетехніки, тобто суто піший штурм, і знову мав потужні втрати.

Гуменюк зазначила, що є ознаки того, що окупантам потрібна чергова ротація, яку вони проводять для того, щоб люди, прибувши на лінію бойового зіткнення, були необізнані в ситуації і більш-менш нормально погодилися піти на фактично загибель, оскільки такі штурмові дії для них - фактично мінус 70% від особового складу.

Доповнення

Раніше Гуменюк повідомляла, що армія рф не припиняє спроб штурмувати лівий берег Дніпра навіть тоді, коли не вистачає ресурсу. Найбільше втрат у ворога - навколо Кринок.