hroshi-vid-prodazhiv-kalendaria-pidut-na-bronezhylety-dlia-chotyrylapykh-riativnykiv-v-ukraini-prysviatyly-kalendar-sluzhbovym-sobakam

Гроші від продажів календаря підуть на бронежилети для чотирилапих рятівників: в Україні присвятили календар службовим собакам

 • 22501 переглядiв

У Києві вшанували службових собак і кінологів церемонією нагородження та календарем для збору коштів на бронежилети для собак.

У столиці пройшло нагородження службових собак у рамках проекту "Собаки – герої України", де серед іншого був представлений календар, який присвячений службовому собаці та його наставнику. Всі гроші від продажів календаря підуть на бронежилети для собак рятівників, повідомляють в МВС, пише УНН.

Деталі

"У столиці нагородили службових собак у рамках проекту "Собаки – герої України". Серед них - пухнасті герої, що служать у ДСНС, Нацполіції, Нацгвардії та Держприкордонслужбі. Проект організувала Спілка Самаритян Кінологів України. У його межах виходить календар, кожен місяць якого присвячений службовому собаці та його наставнику", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед чотирьохлапих є ті, що працюють на блокпостах, у зоні бойових дій, під час ліквідації надзвичайних подій. Серед них є ті, що працювали на Херсонщині, Харківщині, Київщині та в Маріуполі. А також ті, що потрапили до полону загарбників.

Раніше повідомлялося, що всі гроші від продажів календаря підуть на бронежилети для собак рятівників. Прикордонниця Аліна Паніна та її чотирилапа помічниця Роксі стали жовтневими у 2024 році.

"Собака на прізвисько Роксі вже третя у кінологині Аліни Паніної. Перші дві – Соня і Джерсі разом із прикордонницею потрапили до російського полону після оборони "Азовсталі". Свою порцію їжі вона ділила на трьох – на себе та двох своїх чотирилапих друзів. Виходила з "Азовсталі" дівчина разом з чотирилапими оборонцями, з якими потрапила до рук окупантів. Тварин їй так і не віддали", - повідомляли в МВС.

Нагадаємо

У Києві, в рамках проекту "Собаки-герої", відбулась церемонія нагородження кінологів зі службовими собаками органів державної влади сектору безпеки і оборони України. Зокрема відзначили відому для поліцейських Києва команду - капітана поліції Віталія Литвина разом із вірною вівчаркою "Кейт".

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Данілов: 20% флоту росії вже немає

     • 24336 переглядiв

    В Індії стався вибух на нафтопереробному заводі, є жертва

     • 21719 переглядiв

    Суд залишив Дубінського під вартою

     • 22687 переглядiв