hrafiky-vidkliuchen-po-ukraini-z-18-hodyny-na-dnipropetrovshchyni-cherez-vorozhyi-obstril-terytorii-enerhopidpryiemstva-ye-poshkodzhennia-minenerho

Графіки відключень по Україні з 18 години, на Дніпропетровщині через ворожий обстріл території енергопідприємства є пошкодження - Міненерго

 • 35471 переглядiв

Міненерго повідомило про плани застосування графіків відключень електроенергії з 18:00 до 23:00. Через обстріли пошкоджено енергооб'єкти у Дніпропетровській та Донецькій областях, 478 населених пунктів без світла.

Графіки відключень електроенергії планують застосовувати по Україні з 18:00 до 23:00 - у вечірній пік, у Дніпропетровській області внаслідок ворожого обстрілу території одного з енергопідприємств є пошкодження, у Донецькій області на одній із шахт через обстріл було пошкоджено обладнання, повідомили у Міненерго у понеділок, пише УНН.

Генерація і споживання

"На сьогодні заплановано, що графіки погодинних відключень будуть застосовуватись лише в години вечірнього пікового споживання - з 18:00 до 23:00. Обмеження діятимуть в обсязі однієї черги", - ідеться у повідомленні.

Графіки відключень світла пересунули на дві години пізніше - ДТЕК29.07.24, 10:00

За даними Укренерго, де також підтвердили графіки лише з 18:00 до 23:00, споживання поступово знижується через спадання спеки.

Стан мереж

На Чернігівщині через технологічні порушення вимикалася високовольтна повітряна лінія. Знеструмлювалося кілька підстанцій, побутові та промислові споживачі. Усіх споживачів заживлено за резервною схемою.

Надзвичайні ситуації

У Донецькій області на одній із шахт через обстріл було пошкоджено обладнання, внаслідок чого зупинилася робота вентиляційної системи. На момент інциденту в шахті перебувало 65 працівників. Вентиляційне обладнання було оперативно запущено в роботу. 

У Дніпропетровській області внаслідок ворожого обстрілу території одного з енергопідприємств пошкоджено адмінбудівлі та кілька службових автомобілів. Постраждалих немає.

Знеструмлення споживачів

Через негоду на ранок знеструмлено 93 населених пункти у Хмельницькій, Житомирській, Чернігівській та Київській областях.

Негода залишила без світла частину жителів у 4 областях України29.07.24, 08:33

Загалом через бойові дії та техпорушення залишаються без електропостачання 478 населених пунктів.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14,82 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Імпорт та експорт

Інформації щодо імпорту не надано. Експорту, як вказано, не відбувається та не передбачається.

Популярні

Новини по темі

Спалили 15 автівок ЗСУ: затримано шість одеситів

 • 26025 переглядiв

Міністр освіти та науки Японії прибув до України

 • 46014 переглядiв