hotuiemo-druhyi-samit-myru-i-maiemo-pratsiuvaty-tak-shchob-vin-vidbuvsia-tsoho-roku-zelenskyi

Готуємо другий Саміт миру і маємо працювати так, щоб він відбувся цього року – Зеленський

 • 71296 переглядiв

Президент Зеленський заявив про підготовку другого Саміту миру, який має відбутися цього року. Він закликав дипломатів активніше працювати з партнерами та медіа для підтримки Формули миру.

Україна готує другий Саміт миру й має працювати так, щоб він відбувся цього року. Про це заявив Президент Володимир Зеленський на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України "Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога", передає УНН.

"Інавгураційний Саміт став надзвичайно важливим, на мій погляд, успіхом України. Я дякую кожному й кожній, хто працював, щоб наш Саміт відбувся. Зараз готуємо другий Саміт миру і маємо працювати так, щоб він відбувся цього року. Зробити все для цього. Маємо й надалі збільшувати коло підтримки комюніке інавгураційного першого Саміту", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що кожен Посол України, чия держава перебування ще не приєдналася до комюніке, має зробити відповідні висновки.

"Також потребуємо максимально енергійної роботи з партнерами в групах за пунктами Формули миру, і це не просто щось суто політичне. Треба активніше працювати з медіа, щоб була незмінна й достатня підтримка у Формули миру. Треба працювати з аналітичними центрами різних країн, в країнах вашої роботи, щоб було розуміння нашого бачення справедливого миру. Треба вміти працювати з усіма значущими політичними силами, суспільствами та лідерами цих суспільств в різних країнах, і не тільки в країнах -наших партнерах", - зазначив Зеленський.

Доповнення

Речник МЗС Георгій Тихий розповів, що Україна готується до підготовки до другого Глобального саміту миру, місця і дати проміжних зустрічей вже визначені, а підготовка ведеться на всіх рівнях.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що світ хоче бачити росію на другому Саміті миру. Україна не може бути проти цього, оскільки це може допомогти досягти вагомих результатів у вирішенні конфлікту.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Над Україною зійшов рідкісний Супермісяць

     • 12304 переглядiв