ukenru
holova-mzs-polshchi-zaklykav-spikera-palaty-predstavnykiv-vynesty-na-holosuvannia-dopomohu-kyievu-uspikh-v-ukraini-stav-pytanniam-doviry-do-ssha

Голова МЗС Польщі закликав спікера Палати представників винести на голосування допомогу Києву: "Успіх в Україні став питанням довіри до США"

 • 22485 переглядiв

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав спікера Палати представників США поставити на голосування законопроєкт про допомогу Україні, заявивши, що успіх України - це питання довіри до США.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський звернувся до спікера Палати представників США Майка Джонсона із закликом винести на голосування законопроєкт про виділення допомоги Україні та заявив, інші країни повинні подавати приклад Сполученим Штатам. Про це він сказав в інтерв'ю CNBC, передає УНН

"Успіх України тепер є питанням довіри до США. І якщо підтримка України з боку США припиниться, я думаю, союзники США по всьому світу це помітять і почнуть бути обережними", - заявив Сікорський.

Він висловив сподівання, що фінансову допомогу Україні буде надано до президентських виборів у США, які мають відбутися в листопаді. 

Тим часом інші країни мають подавати приклад, додав голова МЗС Польщі.

"Що ми можемо зробити, щоб допомогти вашому законодавчому блоку ухвалити рішення, так це навести гарний приклад: Польща витрачає на оборону понад 3 % свого ВВП", - зауважив Сікорський.

19.03.24, 16:34 • [views_0]

Він також зазначив, що якщо взяти до уваги кошти, виділені європейськими інституціями та іншими державами-членами, то вони надали Україні значно більше допомоги, ніж США, припустивши, що ця цифра приблизно вдвічі більша, ніж у США.

"Тому ми вважаємо, що даємо Сполученим Штатам гарний стимул і приклад для наслідування", - вказав польський дипломат. 

20.03.24, 08:51 • [views_0]