holova-arma-duma-pislia-fiasko-z-yakhtoiu-medvedchuka-znovu-piarytsia-zamist-toho-shchob-pratsiuvaty-na-koryst-derzhavy

Голова АРМА Дума після фіаско з яхтою медведчука знову піариться замість того, щоб працювати на користь держави

 • 20226 переглядiв

Голова АРМА Олена Дума обіцяє, що арештовані активи зрадників працюватимуть на користь України. Агентство отримало земельні ділянки та корпоративні права, пов'язані з Медведчуком і Козаком, після невдачі з продажем яхти.

Голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума на тлі невдачі з продажем яхти підозрюваного у держзраді екснардепа віктора медведчука знову обіцяє, що арештовані активи зрадників працюватимуть на користь України, пише УНН.

Цього разу Дума похвалилася, що в управління АРМА передали земельні ділянки у Києві, якими через довірених осіб володіли екснардепи віктор медведчук і Тарас Козак.

Також, за її словами, на управління до Нацагентства передано й корпоративні права ПП "ОРЄСТ", ТОВ "ОСОКОРКИ-7", ТОВ "АКАДЕМ-КЛУБ", ПП "ФІРМА "ВІКТОРІЯ".

Голова АРМА заявила, що вже надала доручення Центральному міжрегіональному управлінню здійснити огляд арештованого майна.

Вже скоро ми оголосимо конкурс на обрання оцінщика та передачі активу в управління.  Вже не раз зазначала - арештовані активи зрадників України працюватимуть на користь нашої держави

- вказала Олена Дума.

Однак, як показує ситуація з продажем яхти медведчука, чи зайде діло далі розмов невідомо.

Контекст

АРМА нещодавно опинилося в центрі уваги через втрату яхти Royal Romance, що належала медведчуку. Адже, попри арешт яхти хорватським судом і передання її Україні для реалізації, АРМА за два роки так і не змогла продати актив.

Дослідивши тему, вдалося з’ясувати, що основна затримка з продажем яхти екснардепа-зрадника виникла через те, що нова очільниця АРМА Олена Дума майже пів року готувала зміни до законодавства для реалізації закордонних активів. Водночас станом на момент її призначення в АРМА Офіс генпрокурора спільно з МЗС вже підготували проєкт змін, однак Дума його категорично відкинула.

У зв’язку з цим, АРМА лише 20 березня 2024 року розпочало конкурс з відбору реалізатора, який мав здійснювати продаж яхти, а через місяць таки обрала переможця. Варто зауважити, що обрання переможця відбулося за місяць до завершення максимального строку арешту цього активу, що зробило його продаж фактично неможливим.

Голова АРМА Олена Дума вже намагалася приховати своє фіаско з яхтою, опублікувавши новину про "успішну" реалізацію одного багі і одного квадроцикла, що належали медведчуку. Однак, багі та квадроцикл АРМА продало за 920 тисяч гривень, а яхту оцінюють у майже 8,5 мільярдів гривень.

Проте, зрозумівши, що продаж значного дешевшого активу медведчука не спрацював, голова АРМА Олена Дума намагається перемикнути увагу суспільства на інший актив, який намагаються передати їй в управління – столичний БФК "Гулівер". Очільниця агентство навіть опублікувала відео, щоб продемонструвати наскільки "ретельно та якісно" її підлеглі оглядають приміщення комплексу – на ньому видно, як група чоловіків прогулюються з одного офісу в інший і милуються краєвидом з вікна столичного комплексу.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Молдові після укусу оси помер депутат

     • 11925 переглядiв

    НАБУ замовило чергову судову експертизу у "своїх"

     • 115447 переглядiв