hlava-nato-vidkynuv-zvynuvachennia-polshchi-u-zbytti-rosiiskykh-raket-nad-ukrainoiu

Столтенберг висловився проти збиття Польщею російських ракет

 • 102443 переглядiв

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не погодився з пропозицією Польщі використати свої системи протиповітряної оборони для збиття російських ракет над територією України, підтвердивши політику НАТО не втручатися безпосередньо в конфлікт.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив свою незгоду з пропозицією, щоб Польща використовувала свої системи ППО для збивання російських ракет над територією України. Про це Столтенберг сказав в інтерв'ю, показаному в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

Журналіст запитав Столтенберга про можливість збивання польськими ППО ракет, спрямованих на їхню територію, перебуваючи над Україною.

"НАТО продовжить підтримувати Україну, і ми вже посилили нашу підтримку… Але політика НАТО залишається незмінною — ми не братимемо участі в цьому конфлікті. Ми не станемо частиною конфлікту. Таким чином, ми допомагаємо Україні знищувати російські літаки, але НАТО не буде залучено безпосередньо", — сказав він.

Столтенберг підтвердив свою позицію про те, що "Україна має право атакувати легітимні військові цілі на території агресора Росії". Він зазначив, що різні країни запровадили різні обмеження на використання зброї, яку вони передають Україні. Водночас він привітав рішення США дозволити використання американських ракет для ударів по території РФ поблизу кордону з Україною в Харківській області.

На прохання прокоментувати ідею можливого вступу до НАТО частини України, контрольованої владою, а потім і окупованої території, Столтенберг сказав: "Ми бачили різні моделі, і я буду обережний у висловлюваннях щодо того, яке рішення буде застосовано для України".

Столтенберг немає жодних сумнівів, що Північна Корея надає військову допомогу росії13.07.24, 10:30

Популярні

Новини по темі

П'ятеро людей загинули в Сомалі під час вибуху в кафе

 • 24336 переглядiв

ФБР розкрило деталі замаху на Трампа

 • 21336 переглядiв

На фронті відбулося 89 бойових зіткнень – Генштаб

 • 24763 переглядiв

Іспанія стала чемпіоном Європи з футболу

 • 17458 переглядiв

У Харкові пролунали вибухи

 • 61586 переглядiв

Збірна Іспанії повторила рекорд Євро з голів за турнір

 • 19598 переглядiв