ukenru
hetmantsev-nazvav-ne-ukraintsiamy-aktsioneriv-konkordu-y-dav-vkazivky-yikh-peresliduvaty-spivzasnovnytsia-banku-sosiedka

Гетманцев назвав "не українцями" акціонерів "Конкорду" й дав вказівки їх переслідувати – співзасновниця банку Сосєдка

 • 26012 переглядiв

Співзасновниця "Конкорд Банку" Олена Сосєдка звинуватила голову Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева в тому, що він назвав акціонерів банку "шахраями" та "неукраїнцями" і дав вказівку переслідувати їх, незважаючи на відсутність кримінальних проваджень проти них.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев назвав "не українцями" акціонерів банку "Конкорд", який знаходиться в процесі ліквідації, та давав вказівки їх переслідувати під час засідання комітету. Про це повідомила співзасновниця банку Олена Сосєдка, передає УНН.

"Гетманцев вже настільки знахабнів, що назвав нас - акціонерів "Конкорду" шахраями та не українцями. Він не посоромився віцепрем'єра, главу НБУ та інших депутатів й давав прямі вказівки нас переслідувати. Але за що? Проти нас та нашого банку немає жодного кримінального провадження в жодному правоохоронному органі України", - написала Сосєдка в Facebook.

За її словами, це сталося під час засідання податкового комітету ВР 2 лютого цього року.

Тих банків, які попри війну крали у держави гроші, створюючи великі фінансові шахрайські схеми, на кшталт "Айбоксу" і "Конкорду". І тут дуже важливо, щоб ви відпрацювали таким чином, щоб не тільки задовольнити вимоги їх кредиторів, фізосіб, це зрозуміло, ви і так це зробите, але і притягти до відповідальності тих шахраїв, які за цими фінансовими установами стоять і, які дозволяли собі мільярди грошей виводити з під оподаткування, красти їх у нашої армії. Це поза межею добра і зла. Це люди, які мені здається не українці точно. Я не знаю чи люди, але не українці точно. Тому на це зверніть, будь ласка, увагу це дуже важливо аби довести ці справи до логічного завершення і надати правоохоронцям будь-яке сприяння, і фіскальним органам будь-яке сприяння у притягненні до відповідальності і стягненні з винних осіб збитків, що були заподіяні державі

- сказав Гетманцев на засіданні, відео якого опублікувала Сосєдка.

Водночас вона підкреслила, що проти акціонерів "Конкорду" немає жодного кримінального провадження у жодному правоохоронному органі.

За її словами, акціонери "Конкорду" віддавали більшу частину прибутків свого банку на ЗСУ і продовжують це робити.

Це ми віддали 135 млн грн допомоги армії і підтвердженням цьому є численні подяки та нагороди від військових. А що в цей час робили ви, пане Гетманцев? Рятували мамині статки? Хто дав вам право судити про те, хто більший українець? Хто дав вам право визначати, якому бізнесу працювати? Хто дав вам право роздавати вказівки щодо знищення "Конкорду"? Невже вас так зачепило те, що наш банк всіма силами наближав нашу перемогу над росією чи можливо це не подобалося вашому керівнику Сівковичу?

- написала Сосєдка.

Співзасновниця "Конкорду" запропонувала Гетманцеву запросити її на засідання комітету і сказати їй в обличчя, що акціонери банку не українці. "Я готова відповісти на будь-яке ваше запитання", - додала Сосєдка.

Нагадаємо

Співзасновниця банку "Конкорд" Олена Сосєдка заявила, що готова публічно розповісти, як голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВР Данило Гетманцев знищив її банк, та закликала Президента України Володимира Зеленського захистити український бізнес від свавілля Гетманцева.

Вона також запропонувала Гетманцеву запросити її на засідання парламентського комітету й особисто запитати про все, що його цікавить. 

Окрім того, Сосєдка заявила, що готова публічно розповісти про те, як Гетманцев знищив банк "Конкорд", на засіданні Ради з питань підтримки бізнесу при Президентові. Вона просить членів ради В’ячеслава Климова, Артема Бородатюка, Олега Гороховського, Костянтина Єфименка, Тараса Кицмея, Олександра Конотопського та Дмитра Олійника, а також Юлію Свириденко запросити її на засідання.