hepatyt-a-na-vinnychyni-fakhivtsi-hovoriat-pro-mozhlyvist-novoi-khvyli-zakhvoriuvanosti

Гепатит А на Вінничині: фахівці говорять про можливість нової хвилі захворюваності

 • 12204 переглядiв

Фахівці не виключають, що після двотижневого плато захворюваності у Вінницькій області можлива нова хвиля гепатиту А.

На даний момент у Вінницькій області спостерігається плато захворюваності на гепатит А. Однак, фахівці не виключають нової хвилі. Про це повідомила заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко, пише УНН.

Останні два тижні ми спостерігаємо плато щодо захворюваності. Однак, це не говорить,  що гепатит А пішов на спад. Зараз якраз той період, коли за прогнозами епідеміологів та лікарів може бути ще одна хвиля захворюваності.

 - Тетяна Бондаренко

Деталі

За її словами, станом на 21 листопада  в області зареєстровано 350 повідомлень про хворих. Така цифра від початку епідситуації.  За останню добу маємо 4 нових випадки. Наразі на стаціонарному лікуванні перебуває 34 пацієнти, з яких 9 – це діти. Під спостереженням сімейних лікарів перебуває 516 контактних осіб в домашніх вогнищах.

Є також один важкий пацієнт – це 50-річний чоловік, який уже місяць перебуває у лікарні через те, що має багато супутніх патологій.

Нагадаємо

Днями міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що  джерело, звідки розпочався спалах гепатиту А у Вінниці та області, чітко не встановлено. Але у МОЗ найбільше схиляються саме до водопровідної мережі.

Захар Подкидишев

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    "Те, що ХАМАС хоче, не помиляйтеся, це геноцид" - Кірбі

     • 9013 переглядiв