henshtab-na-fronti-vidbulosia-121-boiezitknennia-voroh-pomitno-aktyvizuvavsia-na-toretskomu-i-siverskomu-napriamkakh

Генштаб: на фронті відбулося 121 боєзіткнення. Ворог помітно активізувався на Торецькому і Сіверському напрямках

 • 19051 переглядiв

Окупанти здійснили численні обстріли на багатьох ділянках фронту, зафіксовано 121 бойове зіткнення, але Збройні Сили України відбили більшість атак, хоча окремі бої все ще тривають на різних ділянках.

На передовій від початку цієї доби відбулося 121 бойове зіткнення. Напружена ситуація залишається на Покровському напрямку, також ворог помітно активізувався на Торецькому і Сіверському напрямках. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Деталі

російські загарбники завдали по території України три ракетних удари, застосувавши сім ракет, та 44 авіаційних удари із використанням 48 КАБів. Крім цього, росіяни використали для ураження 483 дрони-камікадзе та здійснили понад 3000 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах

- Генеральний штаб ЗСУ.

Ситуація на напрямках

На Харківському: противник 3 штурмував неподалік Вовчанська та Глибокого, проте ЗСУ відбили всі атаки.

На Куп’янському: загарбники 6 разів атакував у районах Синьківки та Берестового. Усі атаки противника було відбито.

На Лиманському: терористи 14 разів штурмували біля Невського, Греківки та Макіївки. Силами оборони України було відбито 10 атак, але ще 4 - тривають.

На Сіверському: ворог наступав у районах Верхньокам’янського, Білогорівки, Спірного, Роздолівки та Виїмки. ЗСУ відбили 12 атак, ще один бій триває.

На Краматорському: сталося 5 штурмів супротивника біля Григорівки, Іванівського та Часового Яру. Чотири атаки відбито, одна - триває.

На Торецькому: агресор 21 раз атакували неподалік Північного, Торецька та Нью-Йорка. Захисники відбили 18 атак, 3 ще досі тривають.

На Покровському: окупанти 41 раз намагалися вклинитися в оборону ЗСУ неподалік населених пунктів Прогрес, Воздвиженка, Карлівка, Новоолександрівка, Калинове, Юр’ївка, Новоселівка Перша та Євгенівка. Проте 5 боєзіткнень досі тривають.

На Курахівському: сили ворога 8 разів атакували позиції  Захисників поблизу Красногорівки, Невельського, Дальнього та Парасковіївки. Українські воїни відбили 6 атак противника, ще 2 бої - продовжуються.

На Времівському: противник здійснили 5 безуспішних наступальних дій неподалік Водяного та Урожайного.

На Гуляйпільському, Оріхівському та Придніпровському: всі зусилля потіснити українські підрозділи із займаних позицій не мали успіху.

Генштаб про ситуацію на фронті: на Покровському напрямку тривають 12 боїв10.07.24, 17:51

Юлія Котвицька

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Львівщині працює ППО

     • 19862 переглядiв

    94 вибухи на Сумщині: росіяни 27 разів обстріляли область

     • 23842 переглядiв