henshtab-na-fronti-stalosia-123-boi-naibilshe-atak-vidbyto-na-pokrovskomu-napriamku

Генштаб: на фронті сталося 123 бої, найбільше атак відбито на Покровському напрямку

 • 18594 переглядiв

За добу на фронті сталося 123 бойові зіткнення. Найбільше атак (36) відбито на Покровському напрямку. ЗСУ продовжують завдавати ворогу втрат у живій силі та техніці, в тому числі в глибокому тилу.

На фронті минулої доби сталося 123 бої, ворог 24 рази намагався вклинитися в українську оборону на Торецькому напрямку, найбільше ворожих атак - 36 - відбито на Покровському напрямку. Українські воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, зокрема і в глибокому тилу. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ у зведенні на 8 годину 3 серпня, пише УНН.

Деталі

"Протягом минулої доби зафіксовано 123 бойові зіткнення", - повідомили у Генштабі.

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах один ракетний удар із застосуванням трьох ракет, а також 80 авіаударів, зокрема скинув 114 КАБ. Крім цього, здійснив 4693 обстріли, з них 93 - із реактивних систем залпового вогню.

Минулої доби авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу противника, району зосередження ОВТ, пункту управління БПЛА, також уразили два засоби ППО та склад боєприпасів ворога.

Як повідомляється, ситуація за напрямками наступна:

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії, загалом відбулося шість бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Глибоке, Тихе та Вовчанськ Харківської області.

На Куп'янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу становила три. Сили оборони відбивали атаки ворога в районі Стельмахівки Харківської області.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 15 атак противника в районах Макіївки Луганської області, Тернів та Торського Донецької області.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 11 атак в районах населених пунктів Івано-Дар'ївка, Спірне, Верхньокам’янське, Переїзне та Виїмка.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 12 спроб противника прорвати оборону наших захисників в районі Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки Донецької області.

Ворог 24 рази намагався вклинитися в нашу оборону на Торецькому напрямку в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне.

На Покровському напрямку нашими захисниками відбито 36 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Желанне, Воздвиженка, Іванівка, Новоселівка Перша та Калинове, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка та Костянтинівка, де ворог три рази намагався прорвати українські оборонні позиції.

На Времівському напрямку противник здійснив п'ять безуспішних спроб прорвати оборону наших військ у напрямку Водяного та Степової Новосілки Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулось два бойових зіткнення в районі Новоданилівки та Новоандріївки Запорізької області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями, противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф.

"Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, зокрема і в глибокому тилу", - наголосили у Генштабі.

ЗСУ: За добу окупанти втратили 1170 військових та 27 бронемашин03.08.24, 07:59

Популярні

У Харкові сталися вибухи

 • 95677 переглядiв

У Київській області працює ППО

 • 90804 переглядiв

Новини по темі

Дощі та грози: прогноз погоди на сьогодні

 • 18335 переглядiв

На Донеччині за добу загинули 3 мирних жителі, 8 поранені

 • 21199 переглядiв

російські війська обстріляли дві громади на Сумщині

 • 20909 переглядiв

У Харківській області оголошено ракетну небезпеку

 • 21364 переглядiв

У Харкові сталися вибухи

 • 95677 переглядiв