halushchenko-rozpoviv-za-yakykh-umov-v-ukraini-ne-bude-vidkliuchen-svitla

Галущенко розповів, за яких умов в Україні не буде відключень світла

 • 35822 переглядiв

Міністр енергетики України заявив, що країна може пережити зиму без відключень електроенергії, якщо не буде масових страйків або стихійних лих. Нещодавні несприятливі погодні умови спричинили перебої в подачі електроенергії, але зусилля з відновлення тривають.

Україна готова до проходження зими без відключень світла якщо не буде масованих обстрілів та стихійних лих. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону, передає кореспондент  УНН.

Насправді на сьогодні єдина причина відключень – це дійсно погодні умови. Я в принципі завжди казав, що ми готові до проходження цієї зими і якщо не буде масованих ударів, які будуть мати драматичний вплив на енергосистему, або стихійних лих, то відключень не буде

 - сказав Галущенко.

Він зазначив, що на сьогодні дійсно дуже складні погодні умови.

"Буквально цього тижня стихія вирувала в Одеській, Миколаївській, Київській областях. Сьогодні вона перемістилася на захід нашої держави й це дійсно впливає на те, що відбуваються відключення і є велика кількість поривів електроліній й взагалі по західній частині країни. Але в Одеській, Миколаївській, Київській областях це вже відновлено, поодинокі випадки є де зараз закінчуються відновлення електропостачання. Будемо активно зараз працювати на заході України", - розповів Галущенко.

Доповнення

Координаційна група G7+ обговорила підтримку енергетичного сектору України, зосередившись на посиленні захисту енергетичної інфраструктури та поповненні обладнання для швидкого ремонту. США надали грант у розмірі 25 млн дол. Фонду енергетичної підтримки України.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі