gvintivki-i-granatometi-frantsuzka-kompaniya-cybergun-postavit-ukrayini-ozbroyennya-na-36-mln-yevro

Гвинтівки і гранатомети: французька компанія Cybergun поставить Україні озброєння на 36 млн євро

 • 81089 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Французька компанія Cybergun підписала рамковий контракт на 36 млн євро на поставку Україні гранатометів і гвинтівок. Про це йдеться в пресрелізі компанії, передає УНН.

Цитата

«Cybergun…повідомляє, що її дочірня компанія Verney-Carron підписала рамковий контракт з українською державною компанією «Укрспецекспорт» на рекордну суму в 36 мільйонів євро», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цей контракт передбачає поставку 10 000 штурмових гвинтівок, 2 000 високоточних гвинтівок і 400 гранатометів.

«Це демонструє триваюче зміцнення двосторонніх відносин між Францією та Україною у сфері оборонного співробітництва та спроможність гравців французької збройової промисловості поставити себе на службу цьому співробітництву», - зазначається в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що постачання кваліфікаційних партій заплановано на початок 2024 року.

«Перші масові поставки заплановані через 6 місяців після укладення рамкового контракту за умови отримання VERNEY-CARRON необхідних дозволів на імпорт-експорт між Францією та Україною у сфері озброєнь. Процес постачання буде розтягнуто на 10 місяців, що дасть змогу VERNEY-CARRON адаптувати своє виробниче обладнання до запланованих обсягів», - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Україна отримала 40 французьких бронемашин AMX-10RC.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Відсьогодні в Україні заборонені гучні феєрверки

     • 87841 переглядiв