gumenyuk-robota-pivdennoyi-ppo-potuzhna-ale-ukrayini-potriben-shirshiy-spektr-protipovitryanoyi-oboroni

Гуменюк: робота південної ППО потужна, але Україні потрібен ширший спектр протиповітряної оборони

 • 150280 переглядiв

Атаки на південний регіон здійснюються із застосуванням ледь не всього ворожого потенціалу. Це застосування стратегічної і тактичної авіації, ракети морського базування, берегові ракетні комплекси, дрони.

Цитата

«Результати роботи південного ППО дуже потужні. Але в масштабах України нам ще потрібні системи протиповітряної оборони, тому що ворог, якому ми протидіємо, набагато більше підготовлений. Вони довше готувались і довше накопичували потенціал і продовжують навіть під тиском санкцій виготовляти ракети. Нам потрібний більш широкий спектр захисту в сенсі різних засобів ППО», - заявила Гуменюк.

Сили оборони очікують, що росіяни будуть продовжувати терор, братимуть паузи для підготовки, будуть вишукувати нову тактику атак, у тому числі, щоб атакувати з іншими потужностями, напрямками тощо, додала речниця.

Деталі

Наразі російське корабельне угрупування розгорнуло 13 одиниць і 1 ракетоносій на чергуванні. Ворог провів ротацію, той ракетоносій, який відстрілювався вночі, заведено в пункт базування, інший аналогічний надводний вийшов на чергування, споряджений 8 ракетами типу «Калібр».

«В цьому випадку ми оцінюємо ракетну небезпеку як надзвичайно високу, спостерігаємо активність тактичної авіації, зокрема і використання берегових наземних комплексів, які використовує ворог для випускання ракет типу «Онікс», - заявила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Били "Калібрами" у дві хвилі - Гуменюк про влучання рф у термінали з зерном на Одещині

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    США передали резервні генератори для українських АЕС

     • 530436 переглядiв

    Кабмін ухвалив рішення націоналізувати Sense Bank

     • 77157 переглядiв

    Порти України не заміновані – Гуменюк

     • 178065 переглядiв

    У росії повідомили про затримання Гіркіна

     • 332183 переглядiв

    Ворожа атака на Чернігівщину: з-під завалів дістали загиблу

     • 179750 переглядiв