ukenru
grubo-nekhtuyut-pravami-ukrayini-u-mzs-vidreaguvali-na-zakon-putina-pro-blokuvannya-akvatoriyi-v-kerchenskiy-prototsi

Грубо нехтують правами України: у МЗС відреагували на закон Путіна про блокування акваторії в Керченській протоці

 • 17875 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Закон президента Росії Володимира Путіна про блокування акваторії у Керченській протоці нехтує правами України як прибережної держави щодо Чорного та Азовського морів і Керченської протоки. Про це у коментарі журналісту УНН повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Цитата

“Цей закон грубо нехтує правами України як прибережної держави щодо Чорного та Азовського морів і Керченської протоки. Росія як держава-окупант продовжує цілеспрямовану політику мілітаризації Чорноморського регіону, створює чергові перешкоди для міжнародної навігації та перетворює Азовське море у своє внутрішнє озеро. Такі агресивні дії загрожують як національній безпеці України, так і безпеці та стабільності Південно-Східної Європи”, - зазначив Ніколенко.

Деталі

Зокрема, речник наголосив, що перебуваючи під безпосереднім керівництвом Президента Росії, Росгвардія може бути використана для створення додаткових необґрунтованих перешкод для свободи мореплавства у Керченській протоці та Азовському морі.

Він також підкреслив, що під охороною Росгвардії перебувають акваторія Керченської протоки, Кримського мосту, енергомосту та газогону між Росією і тимчасово окупованим Кримом.

Додамо

“Залучення російської національної гвардії підкреслює термінову необхідність консолідованої міжнародної відповіді на протиправні дії Росії в Чорному та Азовському морях”, - наголосив речник МЗС.

1 липня Президент РФ Володимир Путін підписав закон, що дозволяє Росгвардії "блокувати території та акваторії об’єктів для припинення спроб незаконного проникнення".

Нагадаємо

Росія з 24 квітня, заборонила прохід іноземних військових кораблів та інших державних суден у трьох районах Чорного моря.

Українські Національні Новини

Політика