ukenru
groysman-poradiv-naftogazu-povernuti-premiyi

Гройсман порадив "Нафтогазу" повернути премії

 • 9796 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, говорячи про роботу НАК "Нафтогаз України", порадив повернути премії і зайнятися забезпеченням транзиту та збільшенням видобутку газу, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду.

"...Щодо керівництва НАК, то у мене немає з ними дискусій. Вони – достатньо цинічний монополіст, з яким мені не по дорозі. Я змусив їх у травні і в майбутні місяці знизити ціни на газ для населення. Вони мають продовжувати це й надалі. Пропоную також, аби вони повернули премії – це буде справедливо. Вони працюють на власні кишені, а на цьому потрібно поставити крапку. Їхній обов’язок – забезпечити транзит і збільшувати видобуток палива", - вказав Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" назвав річну зарплату і премію Коболєва

Він також нагадав, що вчора в Україні відбулися перші прозорі конкурси на освоєння нових газових площ, перемогу в яких здобули і державна компанія "Укргазвидобування", і іноземні компанії. Прогнозний обсяг інвестицій в цю сферу становитиме близько 500 млн дол., вказали в уряді.

Нагадаємо, раніше наглядова рада НАК ухвалила рішення про виплати співробітникам компанії мільйонних премій у зв’язку з перемогою у Стокгольмському арбітражі у суперечці з ПАТ “Газпром”.

Після цього Гройсман заявив, що до наглядової ради "Нафтогазу" уряд направив листа з тим, щоб було переглянуто рішення щодо високих премій для правління компанії. Згодом Прем'єр заявив, що НАК буде перераховувати до державного бюджету 90% свого прибутку, вказавши, що "замість надмірних зарплат, премій - це все має бути в державній скарбниці".

Українські Національні Новини

Політика