gretska-kompaniya-khoche-doluchitisya-do-virobnitstva-boyepripasiv-dlya-ukrayini-zmi

Грецька компанія хоче долучитися до виробництва боєприпасів для України - ЗМІ

 • 1037159 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Компанія "Грецькі оборонні системи" активно шукає можливості співпраці з міжнародними виробниками боєприпасів з метою укладення нових контрактів на глобальному ринку зброї. Ця співпраця також включає можливість виготовлення боєприпасів для України та інших потенційних замовників. Про це повідомляє УНН з посиланням на Кathimerini.

Деталі

Грецька компанія "Грецькі оборонні системи" (ГОС) (Hellenic Defence Systems) планує долучитись до міжнародних виробників боєприпасів з метою отримання нових контрактів на міжнародному ринку озброєнь в європейській програмі з виробництва одного мільйона артилерійських снарядів калібру 155 мм для підтримки України і поповнення національних запасів країн-членів ЄС.

Джерела в ГОС повідомляють виданню, що переговори із зацікавленими сторонами ведуться в умовах повної секретності, а розвиток подій очікується найближчим часом, оскільки 30 вересня закінчується період укладання контрактів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експорт зброї для України: прем'єр Японії закликає прискорити внутрішні переговори

10 травня в Брюсселі відбулася закрита зустріч за участю представників найбільших оборонних підприємств ЄС, на якій глава європейської дипломатії Жозеп Боррель повідомив про зменшення запасів боєприпасів країн-членів у світлі геополітичних подій, викликаних війною в Україні. Боррель попросив учасників зустрічі донести до національних урядів ініціативу щодо швидкого виробництва одного мільйона снарядів для України до весни наступного року, а також необхідність створення європейського запасу ракет великого калібру.

«Вартість боєприпасів, які необхідно виробити для поповнення європейських запасів, може становити до 70 мільярдів євро протягом десятиліття», - повідомляє видання.

За оцінками офіційних осіб ЄС, ЗСУ витрачають близько 20 000 снарядів на день - стільки ж, скільки виробляють «Грецькі оборонні системи» за рік. Великі темпи споживання боєприпасів призвели до "виснаження" арсеналів країн-членів, що викликало безпрецедентний попит на боєприпаси великого калібру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Враховуючи досвід України, Естонія закупить боєприпасів на суму понад 1,2 млрд євро

За нинішніх обставин ГОС не в змозі виробляти всі боєприпаси власними силами. Створення нової виробничої лінії на заводі "Лавріо" потребуватиме часу і грошей, яких немає. З подібними проблемами, втім, стикається більшість європейських галузей промисловості. Скорочення національних замовлень призвели до зменшення або навіть зникнення виробничих ліній, в той час як ще до російського вторгнення в Україну багато країн НАТО не дотягували до цільових показників Альянсу щодо запасів боєприпасів.

ГОС мають технічну можливість перебрати на себе останню частину виробничого ланцюга, яка включає заряджання, збирання і пакування боєприпасів. Тому шукають партнерів, які могли б взяти на себе перший етап, який, серед іншого, включає виготовлення гільзи, ракетного палива та інших матеріалів, необхідних для створення ракети.

«Попит на артилерійські снаряди величезний. Якщо нам вдасться домовитися з однією-двома компаніями і вирішити проблему виробництва, ми будемо виробляти в Лавріоні і продавати по всьому світу», - повідомляють представники грецької компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні буде важкувато отримати систему ПРО "Праща Давида" – Ігнат

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Знайдені ДБР археологічні скарби вперше покажуть у музеї

     • 1461689 переглядiв

    Прем'єр Латвії оголосив про відставку

     • 1284217 переглядiв

    Україна витрачає на БПЛА понад 40 млрд грн - Резніков

     • 1228344 переглядiв

    Вже 10 моделей FPV-дронів офіційно в експлуатації ЗСУ - Резніков

     • 796435 переглядiв