gretsiya-na-korfu-ta-evbeyi-spalakhnuli-lisovi-pozhezhi-19-tisyach-lyudey-evakuyuvali-z-rodosu

Греція: на Корфу та Евбеї спалахнули лісові пожежі, 19 тисяч людей евакуювали з Родосу

 • 488396 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. У Греції окрім величезних пожеж на острові Родос, які змусили евакуюватися 19 тисяч людей, лісові пожежі спалахнули також на островах Евбея і Корфу. Пожежники щосили намагалися стримати 82 лісові пожежі по всій країні, 64 з яких почалися в неділю, найспекотніший день літа, пише УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

На Евбеї влада наказала жителям чотирьох південних сіл евакуюватися в місто Карістос, на захід від якого поширювався вогонь.

Віце-губернатор Центральної Греції Гіоргос Келаїдітіс повідомив, що ситуація складна. "Вогонь може бути на відстані 2 км, але вітер сильний,.. дим густий, а повітрям важко дихати", - сказав він.

Північ Евбеї була спустошена лісовими пожежами у серпні 2021 року.

Інші пожежі, що вимагають евакуації, спалахнули на північно-східній стороні острова Корфу та у північній частині Пелопоннесу, неподалік міста Егіо. Рух старою національною дорогою Афіни-Патри, що проходить через узбережжя, було припинено.

Незадовго до опівночі в неділю влада закликала до додаткової евакуації з Корфу та північного Пелопоннесу. У випадку з Корфу вони заявили, що вогонь «рухався на південний схід широким фронтом» і додали, що приватні судна перебувають у режимі очікування, щоб забрати евакуйованих.

Пожежна служба повідомила, що пожежа, яка спалахнула на захід від важливої археологічної пам'ятки Епідавра, зокрема знаменитого античного театру, була частково локалізована.

Міністерство зі зміни клімату та цивільного захисту країни заявило, що надзвичайна ситуація на Родосі викликала «найбільшу евакуацію через лісову пожежу в країні».

Місцева поліція повідомила, що 16 000 людей було евакуйовано по суші та 3 000 по морю з 12 сіл та кількох готелів. Шестеро людей пройшли лікування в лікарні від респіраторних захворювань. Влада заявила, що людина, яка впала і зламала ногу під час евакуації з готелю, і вагітна жінка залишилася в лікарні, остання в хорошому стані.

Туристичні компанії TUI та Jet2 скасували рейси на Родос. Міністерство інфраструктури та транспорту Греції пізніше оголосило, що 14 рейсів TUI та Jet2 з 2700 пасажирами вирушать з аеропорту Родосу о 3 годині ночі за місцевим часом у понеділок.

Міністерство повідомило, що у суботу та на початку неділі через аеропорт пройшло 70 000 пасажирів, деякі з яких прибули. В оголошенні не були розбиті цифри після прибуття та відправлення.

Європейський Союз направив значне підкріплення, щоб допомогти грецькій владі боротися із пожежами. «Понад 450 пожежників та сім літаків з ЄС працювали в Греції, у той час, як пожежі поширювалися по всій країні», - заявив у неділю вдень комісар ЄС з гуманітарної допомоги та управління кризами Янез Ленарчич.

Доповнення

Погода в середземноморській країні в неділю залишалася спекотною. Загалом у 180 місцях спостерігалася температура 40 градусів за Цельсієм та вище. Найвище значення, 46,4°C, було досягнуто у приморському місті Гітейо на півдні Греції.

Відносний перепочинок від спеки в понеділок із прогнозованими максимумами 38°C зміниться ще вищими температурами, починаючи з вівторка. Проте, у четвер має стати значно прохолодніше, із температурою, не перевищуючи середні значення від 30 до 40 градусів, повідомила метеорологічна служба країни у неділю ввечері.

Корфу:

Евбея:

Родос:

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Прощання з птахом: Twitter змінив логотип на Х

     • 566142 переглядiв