grain-from-ukraine-ukraina-hotuietsia-rozshyryty-zernovu-prohramu

Grain From Ukraine: Україна готується розширити зернову програму

 • 25133 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський планує розширити гуманітарну програму "Зерно з України", заручившись підтримкою міжнародних послів доброї волі, зокрема екс-нардепа Шарлотти Леслі.

Невдовзі президент України Володимир Зеленський оприлюднить план з розширення програми "Зерно з України". Про це заявило видання The Guardian, передає УНН.

Деталі 

У виданні наголошують, що цю ініціативу підтримує низка послів доброї волі. Зокрема колишня депутатка парламенту Британії від Консервативної партії Шарлотта Леслі, яка має зв'язки на Близькому Сході.

Зрозуміло, що якщо Україна сидить на великій кількості надлишку зерна, і є величезний континент, який його дуже потребує, ці два аспекти мають бути пов’язані. Той факт, що Україна продовжувала постачати продовольство з чорноморських портів до тих, хто її відчайдушно потребував, є свідченням мужності та винахідливості України в найтемніші часи. Життєво важливо, щоб ті, хто вірить у фундаментальні свободи, такі як демократія та верховенство права, зробили все можливе, щоб підтримати Україну в ці важкі часи та показати світові, що авторитаризм, репресії та терор зрештою зазнають краху

- заявила Шарлотта Леслі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна пропонує створити зернові хаби у портах Африки — Зеленський

Наразі експорт українська зерна за субсидованими цінами відбувається лише до Кенії, Ефіопії та Сомалі. Натомість Україна планує розширити програму на такі країни, як Афганістан, Південний Судан, Ємен.

Доповнення 

Зазначається, що досі ідею з розширення ініціативи "Зерно з України" фінансово підтримав лише Катар. Проте можливо у Леслі вийде домовитись про підтримку Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів. 

Нагадаємо

Жнива в Україні майже завершені, зібрано 75,7 мільйона тонн нового врожаю, включаючи зернові та олійні культури, причому такі регіони, як Одеська, Миколаївська та Запорізька області, вже завершили збирання врожаю.

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Grain From Ukraine: Україна готується розширити зернову програму

     • 25133 переглядiв

    Китай дозволив безвізовий в'їзд для громадян шести країн

     • 14439 переглядiв

    Перші результати ІТ-коаліції: Латвія передала обладнання для ЗСУ

     • 13971 переглядiв