ukenru
gpu-povidomila-pro-pidozru-kerivniku-derzhpidpriyemstva-sudovoyi-administratsiyi

ГПУ повідомила про підозру керівнику держпідприємства судової адміністрації

 • 9434 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Слідчі Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомили про підозру у заволодінні та розтраті державних коштів керівнику державного підприємства, яке належить до сфери управління Державної судової адміністрації України, передає УНН з посиланням на прес-службі ГПУ.

За інформацією прес-служби, Департаментом спеціальних розслідувань 3 березня 2017-го повідомлено про підозру діючого керівника державного підприємства, утвореного з метою інформаційно-технічного забезпечення судів та надання послуг з ведення єдиних та державних реєстрів, у тому числі для Міністерства юстиції України, якому інкримінується організація схеми заволодіння державними коштами під виглядом безпідставного укладання фіктивних договорів на розробку програмного забезпечення з підконтрольними суб’єктами господарської діяльності, що призвело до матеріальних збитків державі у сумі понад 4,5 млн грн.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживанням службовим становищем).

Як зазначили у відомстві, прокуратура просила суд застосувати для керівника держпідприємства запобіжни й захід у вигляді тримання під вартою. Однак суд обрав для нього заставу у сумі лише 128 тис грн.

У зв’язку з цим, наголосили у прес-службі, прокуратура оскаржуватиме таке рішення суду.

Також внесено клопотання про відсторонення підозрюваного від посади.

Наразі органом досудового розслідування вживаються заходи, спрямовані на встановлення всіх учасників цієї схеми та їх ролі у заволодінні державними коштами, а також виявлено та перевіряються на предмет законності інші аналогічні угоди на суму понад 22 млн грн.

Нагадаємо, головному лікарю сумської психлікарні повідомили про підозру у катуванні пацієнтів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП