gotuvav-novu-povitryanu-ataku-rf-na-kharkiv-zatrimano-agenta-rosiyskoyi-rozvidki

Готував нову повітряну атаку рф на Харків: затримано агента російської розвідки

 • 395675 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. СБУ затримала російського агента, який планував організувати новий повітряний удар рф по Харкову. Зловмисник працював на головне управління генерального штабу збройних сил рф, відоме як гру, передає УНН

Деталі

Для виконання ворожих доручень зловмисник вивчав місцевості міста, приховано фіксуючи місця розташування Сил оборони. Він також збирав інформацію про залізничні вузли, де розвантажували військову техніку та боєприпаси ЗСУ для захисту міста та українських захисників на передовій. На своїх "вилазках" він намагався дізнатися деталі про роботу стратегічно важливих об’єктів промисловості, зокрема місцевих авіапідприємств.

Агента було затримано співробітниками СБУ "на гарячому" поблизу одного з промислових об’єктів Харкова, коли він проводив дорозвідку місцевості.

З'ясувалося, що цей поплічник агресора є місцевим жителем, який став об'єктом зацікавлення російських спецслужб через свої публікації у соцмережах після початку повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ у Харкові затримала глибоко законспірованого ворожого шпигуна

Під час обшуку у його місці проживання були знайдені мобільні телефони та комп'ютерна техніка, яку він використовував для листування з окупантами.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

В даний момент зловмисник перебуває під вартою, і триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Економіст розповів, що буде з курсом гривні до кінця року

     • 2652216 переглядiв