google-vyplatyt-dollar700-mln-amerykanskym-kliientam-pro-tse-ydetsia-u-myrovii-uhodi-shchodo-play-store

Google виплатить $700 млн американським клієнтам: про це йдеться у мировій угоді щодо Play Store

 • 28609 переглядiв

Компанія Google заявила, що виплатить $700 млн - $630 млн американським споживачам і $70 млн до фонду, що використовується штатами США - в рамках угоди щодо Play Store, досягнутої у вересні. Про це повідомляє агентство Reuters та передає УНН.

Деталі

У вересні компанія Google досягла попереднього врегулювання за колективним позовом штатів США та споживачів, поданим у 2021 році. У позові йшлося про монополію Google на розповсюдження додатків на Android через Play Store.

Сьогодні пошуковий гігант оприлюднив деталі угоди:

Google виплатить 630 мільйонів доларів у фонд врегулювання для споживачів і 70 мільйонів доларів у фонд, який буде використовуватися штатами. Згідно з угодою, відповідні споживачі отримають щонайменше 2 долари і можуть отримати додаткові виплати залежно від того, скільки вони витратили в Google Play в період з 16 серпня 2016 року по 30 вересня 2023 року.

До угоди приєдналися всі 50 штатів, округ Колумбія, Пуерто-Рико та Віргінські острови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія відкрила провадження, щоб оцінити, чи порушила Х закон про цифрові послуги

Контекст

Раніше компанію Google звинуватили у завищенні цін для споживачів через незаконні обмеження на розповсюдження додатків на пристроях Android та непотрібні збори за транзакції всередині додатків.

Також, у листопаді 2022 року Google запустив пілотну програму виставлення рахунків за вибором користувача в США, яка дозволила розробникам використовувати альтернативні методи оплати для покупки в програмі.

Сьогодні компанія заявила, що розширить програму в країні в рамках врегулювання. Google повідомив, що розробники зможуть показувати різну вартість покупки в додатку в залежності від обраного покупцем способу оплати.

Компанія також повідомила, що зробить процес бічного завантаження спрощеним; змінить систему повідомлень, пов'язану з бічним завантаженням.

Наразі користувачі бачать спливаюче вікно з попереджувальним текстом, коли вони намагаються завантажити додаток. Це спливаюче вікно перенаправляє користувачів на екран налаштувань, де вони можуть встановлювати програми з "невідомих джерел". В рамках врегулювання Google повинен буде об'єднати обидва ці екрани.

Угода передбачає, що компанія повинна буде підтримувати цей потік додатків протягом щонайменше п'яти років, не змінюючи його.

Нагадаємо

Канадські друковані ЗМІ отримають дві третини виплат від Google новинним виданням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині презентували мобільний додаток, який допомагає отримати безкоштовну спортивну реабілітацію військовослужбовцям

Ігор Тележніков

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    В двох російських аеропортах оголошено план "Килим" - росЗМІ

     • 26133 переглядiв