google-ostatochno-vidkliuchyv-rosiiskykh-korystuvachiv-vid-monetyzatsii-zmi

Google остаточно відключив російських користувачів від монетизації - ЗМІ

 • 14407 переглядiв

Google AdSense повністю згортає діяльність у рунеті та відключає облікові записи користувачів з росії. Власники веб-сайтів і відеоблогери втратять доступ до сервісу та можливість монетизації через ці акаунти.

Сервіс контекстної реклами Google AdSense вирішив повністю згорнути діяльність у рунеті та відключити облікові записи користувачів з росії, про що Google повідомив в email-розсилці, розісланій російським видавцям, повідомляє профільне видання 3Dnews, пише УНН.

Деталі

"Ми деактивуємо всі облікові записи AdSense, країною розташування яких вказана росія. Це означає, що отримувати прибуток від монетизації через такі акаунти буде неможливо. Заробіток за липень буде виплачено між 21 та 26 серпня, якщо в акаунті не призупинено отримання платежів та досягнуто порогів оплати", - ідеться в повідомленні команди Google Payments.

"Таким чином, власники веб-сайтів і відеоблогери з росії, що працюють на майданчику YouTube, повністю втратять доступ до Google AdSense і послуг, що надаються рекламною мережею", - ідеться у повідомленні.

Як повідомляється, раніше сервіс Google AdSense вже вводив обмеження щодо російської користувальницької аудиторії. Починаючи з березня 2022 року, у рекламній мережі Google відключено показ оголошень на території рф та введено заборону створення нових облікових записів росіянами. "Тепер компанія вирішила розірвати всі ділові зв'язки з видавцями з росії", - зазначає видання.

Доповнення

На початку серпня цього року російська влада почала уповільнювати роботу YouTube. Голова комітету держдуми рф з інформаційної політики олександр хінштейн пояснив це тим, що відеохостинг "безкарно" порушує російське законодавство.

При цьому в держдумі рф анонсували швидке блокування всіх сервісів Google у росії. Також, за словами російського депутата олексія діденка, буде заблоковано операційну систему Android. 

Популярні

Новини по темі