ukenru
gliboko-pereglyanemo-ministr-pro-rosiyski-tvori-rekomendovani-shkolyaram

"Глибоко переглянемо" - міністр про російські твори, рекомендовані школярам

 • 99273 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. В Україні фахівці "глибоко переглянуть" перелік російських творів, рекомендованих до вивчення в межах курсу зарубіжної літератури. Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет в інтерв'ю в ефірі національного телемарафону, пише УНН.

Цитата

"Ще на минулому тижні ми в рамках дисципліни "зарубіжна література" зібрали робочу нараду з наших фахівців, які чітко оцінять необхідність присутності творів російських авторів в межах курсу російської літератури", - зазначив міністр.

При цьому, з його слів, є, до прикладу, такий автор, як Микола Гоголь, з творами «Ніч перед Різдвом», «Тарас Бульба».

"Тобто, звісно, дуже глибоко переглянемо всі твори, які до цього часу були рекомендовані в курсі "зарубіжна література", і дуже критично поставимося до змісту цього предмету. Навіть по вибіркових творах", - вказав Шкарлет.

Деталі

Говорячи про зміни в освіті з запровадженням воєнного стану, міністр також нагадав про одноразову зміни процедури вступної компанії в 2022 році. "Традиційний механізм ЗНО буде змінений. Основна відмінність буде полягати в тому, що замість трьох або чотирьох предметів, які складалися в різні дні, буде складатись один національний мультипредметний тест, який буде складатись з ключових предметів. Наприклад, математика, історія України і українська мова", - нагадав він.

"Там буде по 20 завдань з кожної з цих дисциплін, тест буде тривати 90 хв і навіть при лунанні повітряної тривоги можна буде перерватись і потім продовжити виконання цього тесту", - повідомив Шкарлет.

Доповнення

Попри воєнний стан вступна кампанія-2022 не скасовується. Замість традиційного ЗНО абітурієнти складатимуть його спрощений аналог – національний мультипредметний тест (НМТ): це завдання з української мови, математики, історії України.

Українські Національні Новини

Суспільство